dijous, 24 de gener del 2013

La fiscalia juga amb els detinguts d'Alexandria

Tal i com vam explicar en un anterior post d'aquest bloc el passat diumenge dia 20 desenes de manifestants i activistes van ser detinguts a Alexandria en el curs d'enfrontaments amb les forces policials a les portes dels jutjats de la ciutat. El motiu era l'ajornament del veredicte del judici per la mort de manifestants durant l'alçament revolucionari de 2011 (del qual demà fa just dos anys) i la seva transferèrencia al Tribunal d'Apel·lacions. La policia va assaltar els manifestants per tot el centre de la ciutat, practicant detencions fins i tot a cafès i llocs aparentment allunyats dels incidents. Finalment 31 persones eren detingudes i transferides a la presó d'alta seguretat de Gharbaneiat, a 25 quilòmetres d'Alexandria. Entre els detingus hi ha 5 menors, un dels quals d'onze anys d'edat que seria psoteriorment alliberat. La resta tenen edats compreses entre els 14 i els 17 anys. Un nen de
9 persones més eren detingudes als mateixos jutjats, acusats de l'assalt als tribunals, l'intent de cremar-los i  despenjar-ne la bandera egípcia. Segons l'acta administrativa de la Fiscalia de Mansheya numero 210 de 2012, aquesta ordenava el passat dimarts perllongar 4 dies més les seves detencions per tal de seguir les investigacions. 
Als 31 restants, alguns dels quals van ser detinguts mentre seien en cafès o estaven en llocs allunyats dels incidents, els acusen de destrossar edificis i propietats estatals amb el propósit de propagar el terror i estendre el caos, de tallar el transport públic, l'ús de la força i la violència contra funcionaris públics, dany a mobiliari urbà i demostració de força i violència. Des del passat diumenge els han estat passejant de fiscalia en fiscalia. Després de dues vistes fallades, el procurador general d'Alexandria ordenava ahir postposar el seu cas fins al promer dimecres, dia 30, a causa de suposat problemes de seguretat en la transferencia dels acusats als tribunals. La policia argumentava que el trasllat dels detinguts no era pertinent. Però mentre els advocats defensors s'adreçaven a la fiscalia de Bourg el Arab, la més propera al centre de detenció dels acusats, la decisió es prenia per sorpresa als jutjats de Mansheia, a 25 km de distància, sense la presència ni dels propis acusats ni tant sols dels seus advocats defensors. Segons els advocats dels acusats aquest ajornament és il·legal i afirmen desconèixer les raons jurídiques argumentades per aquesta decisió ja que no van poder comparèixer davant la fiscalia. La normativa obliga a fer comparèixer els detinguts davant un jutge abans de 4 dies de la seva detenció. Si s'ajorna la sessió al proper dia 30 hauran passat més de deu dies sense haver-ho fet. 
Entre els detinguts es troben membres dels trotskitstes Socialistes Revolucionari i 4 activistes del Moviment dels Socialistes Llibertaris, que reclama solidaritat pel que consideren un cas silenciat mediàticament. Fan una crida als llibertaris del món a elevar la seva veu contra "el régim feixista i repressiu dels Germans Musulmans".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada