dilluns, 21 de gener del 2013

L'ajornament del judici per la mort de manifestants encèn la rabia a Alexandria

Enfrontaments entre la policia i manifestants esclataven ahir per segon dia consecutiu a les immediacions dels jutjats d'Alexandria. Les baralles s'estenien per tot el centre de la ciutat i acabaven provocant la crema d'alguns cotxes policials i la detenció de desenes de manifestants, algunes calificades d'arbitràries.
Això era el resultat de la ràbia produïda per la decisió del president del Tribunal Penal d'Alexandria de suspendre per segon dia consecutiu la vista del judici per la mort de manifestants durant l'alçament popular de gener de 2011. El jutge justificava la raó pels continus enfrontaments a la sala entre els equips d'advocats de la acusació i la defensa i anunciava la transferencia del cas al tribunal d'apel·lacions.
Com ja havia produït una decisió similar un dia abans, aquesta engegava els enfrontaments al mateix tribunal i a les seves immediacions. La decisió judicial encenia la ràbia entre els familiars dels màrtirs i els activistes, que denuncien la falta de sentències contra els assassins dels revolucionaris. Gairebé dos anys després dels fets encara no hi ha cap policia egipci que hagi estat condemnat per la mort de més de 800 manifestants durant l'alçament popular contra el llavors dictador Hosni Mubàrak. La majoria dels oficials encausats han seguit en servei durant tot aquest període.
Després d'una nit en la que no s'ha aclarit on se'ls retenia, aquest matí uns 80 detinguts han sigut transferits a la fiscalia de Burg el Arab i hi estan compareixent en aquests moments. La fiscalia ha decidit imputar també els advocats defensors, inclosos l'ex-candidat a les presidencials Abu el-Ezz El Hariri o l'advocat laboralist Ali el Qastawy. D'aquesta manera la fiscalia es garanteix que els advocats no puguin defensar els acusats. 9 detinguts son acusats d'intentar cremar els jutjats i se'ls ha renovat la detenció 4 dies més a l'espera d'investigacions.
A la resta, uns 70, encara estan retinguts i s'espera la decisió d'una fiscalia que els acusa d'assaltar i vanadalitzar propietats estatals. Hi ha un menor de 11 anys que va desaparèixer durant els enfrontaments, que es creu detingut, però que no ha aparegut entre els implicats per la policia.

Aqui us deixo alguns videos dels incidents d'ahir. 
En el primer es veu l'assalt al tribunal, en els següents els enfrontaments amb la policia:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada