dijous, 13 de desembre del 2012

Espanya assetja Mubàrak pel matí i blinda la seva mà dreta per la tarda


Els mitjans de comunicació s'han despertat de bon matí amb una notícia suculenta. La Policia Nacional espanyola ha trobat i bloquejat bèns financers i propietats del dictador Hosni Mubàrak per valor de 28 milions d'euros. Segons l'informe policial s'han bloquejat 18,4 milions en productes financers en entitats espanyols, dos immobles al luxòs barri de La Moraleja de Madrid, 7 propietats més a Marbella i 5 cotxes de gamma alta sospitosos d'haver-se adquirit de forma corrupta amb la malversació de fons públics i enriquiment ilícit durant el seu mandat. La acció ve a una sol·licitud de les autoritats egípcies fetes fa més d'un any i mig, amb un llistat de noms que ascendeix a 130 persones.
Precisament una d'aquestes, el magnat Hussein Salem, conegut popularment a Egitpe com "la caixa negra de la corrupció" de Mubàrak, ha estat notícia al cap de poques hores de la primera. El Tribunal Constitucional espanyol, després d'un llarg procés judicial, ha revocat la decisió de l'Audiència Nacional de trasnferir Salem a les autoritats egípcies. Sobre Salem pesen penes de 7 i 10 anys de presó per casos de corrupció a Egipte i té encara diversos judicis pendents. Els fills de Salem, Khaled i Magda, van rebre sentències similars fa un mes. Tots disposen de nacionalitat espanyola, sense que s'hagi esclarit en quines condicions les van aconseguir i sense que els jutges hagin considerat oportú investigar els usos irregulars de la mateixa que han estat cometent. Hussein Salem va ser un dels principals artífex que la espanyola Unión Fenosa guanyés l'any 2000 la explotació del gas natural egipci a la població de Damietta.
Hi ha dies en que cauen grans casualitats. 
Pel matí es descobreixen unes propietats que es bloquegen i donen la imatge que les autoritats espanyoles colaboren en la lluita d'Egitpe contra la corrupció. 
Al cap dunes hores la notícia és que les autoritats espanyoles protegeixen un dels grans líders de la corrupció a Egipte.
Si existeix o no relació directa entre totes dues notícies és encara un tema encara per esclarir que tant sols el temps aclarirà. Ara, hi ha dies en que posen en safata els guions per a les noveles polítiques....


Si voleu saber més sobre Hussein Salem:

Hussein Salem, la caixa negra de la corrupció egípcia amb passaport espanyol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada