divendres, 14 de desembre del 2012

Un sermó polític encen la ràbia a Alexandria....

Alexandria està mostrant fins a quin punt és tensa la situació al país.
Aquest matí de divendres, Ahmed Mahalawy, el xeic d'una de les principals mesquites de la ciutat (el Qaid Ibrahim) ha encés els ànims d'un grup de joves quan ha utilitzat el sermó setmanal per, a 24 hores del referèndum constitucional, demanar el vota  favor de la proposta de text. No només això, ha anomenat infidels als que s'hi oposen i ha alertat dels perills que rebutjar el text pot comportar, demanant estabilitat per al país.
Mahalawy ja es va destacar durant l'aixecament popular del 25 de gener per demanar als ciutadans respecte per les institucions llavors encapçalades per Hosni Mubàrak.
La baralla ha començat verbalment però ràpidament s'ha anat escalfant als voltants de la mesquita. Un grup de partidaris del xeic ha segrestat un grup de joves opositors i els han tancat dins de la mesquita, tancant-ne les portes i emparant-se en la santedat del recinte per protegir-se. Però tot i els arguments sagrats, els joves que mica en mica han anat sortint, tots amb ferides de consideració, han denunciat tortures a l'interior de la mesquita...
3 cotxes han cremat a la cornixe d'Alexandria. Els testimonis asseguren que eren vehicles de salafistes que portaven armes blanques i còctels molotov per atacar els opositors i que aquests, indignats, els han pres en flames.
En els enfrontaments hi ha ahgut 19 ferits, segons els recomptes oficials.
Segns la policia s'han realitzat 6 detencions de salafistes armats.
A hores d'ara, més de 6 hores després del seu inici, encara hi ha joves retinguts a l'interior de la mesquita, on pressumptamente estarien sent sotmesos a interrogatoris sota tortura, davant la passivitat de l'ampli desplegament policial que sols intenta impedir que les masses enrabiades prenguin el recinte sagrat.
La ràbia és creixent a les portes de la mesquita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada