dimecres, 12 de desembre del 2012

La oposició egípcia anirà finalment a les urnes

La oposició egípcia anirà finalment a les urnes. A 3 dies de les votacions el Front de Salvació Nacional, la coalició de forces polítiques creada per oposar les darreres decisions del president Mohammed Mursi i liderada pel premi Nobel de la pau Mohammed el Baradei, va cridar ahir els seus partidaris a participar finalment del referèndum de dissabte. “Veient que la nostra reclamació de post-posar la votació no serà efectiva, emplacem tots els egipcis a votar en contra de la constitució” va afirmar el portaveu del front, Hussein Abd El-Ghani, en roda de premsa. De fet la votació ja va començar ahir per als egipcis residents a l'estranger.
Però la coalició opositora va condicionar la participació final a alguns punts que encara estan per resoldre. Entre aquests la plena supervisió judicial, monitoratge local i internacional, anunci immediat dels resultats i que les votacions tinguin lloc en un sol dia. Unes condicions que a dia d'ahir es veien lluny d'assolir i que van posar entre interrogants la crida política del front.
A dia d'avui un 90% dels membres del club de jutges han anunciat el seu boicot a la supervisió del referèndum. Al boicot s'hi va afegir ahir el club d'assessors de la fiscalia administrativa, que va anunciar la seva negativa a supervisar les votacions. A hores d'ara sols 7 mil magistrats han confirmat la seva predisposició a supervisar els més de 13 mil col·legis electorals. De fet la manca de jutges va forçar el govern a anunciar, ahir, que les votacions tindrien lloc en dues rondes, el 15 i 22 d'aquest mes, una mesura que la oposició rebutja.
L'exèrcit si que va anunciar ahir el desplegament de 30 mil soldats per a protegir els col·legis electorals. Precisament la crida al diàleg feta dimarts pels militars fracassava ahir. Les Forces Armades van desconvocar a última hora la trobada amb les forces polítiques i socials per a trobar una sortida a la crisi. Ho va fer atenent a les possibilitats d'un fracàs a causa de la falta de quòrum. Diverses formacions polítiques van mostrar els seus dubtes sobre les intencions militars rere la trobada. L'exèrcit, però, es va mostrar esperançat a que la trobada es produeixi en un futur.
Com si es tractés d'una senyal, ahir moria la darrera víctima dels enfrontaments sagnants d'ara fa una setmana entre partidaris i detractors del president Mursi. Al Husseini Abu Deif, periodista de 33 anys del diari Al Fagr, moria després d'una setmana batallant contra un coma produït per una perdigonada que li va fracturar el crani. En un recompte encara per esclarir es parla d'una desena de morts en uns incidents en que totes dues bandes reclamen morts del seu bàndol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada