divendres, 23 de maig del 2014

2 anys de presó per manifestar-se

El passat dimarts 20 de maig un tribunal d'Alexandria confirmava les penes de 2 anys de presó i 50 mil lliures de multa (uns 5mil euros) a vuit activistes alexandrins acusats de participar el passat desembre en una manifestació il·legal, tallar el carrer, assaltar un oficial de policia i destrossar un altre cotxe policial durant una concentració en solidaritat amb el màrtir policial Khaled Said. El 2 de gener passat ja havien rebut una sentència que ja vam comentar i que el passat dimarts va ser ratificada pels tribunals alexandrins.
Entre les activistes es troba la valerosa Mahienour el-Massry, una de les activistes egípcies d'esquerra més respectades pel seu coratge i feina constant. Malgrat que les activistes esperaven que la proximitat de les eleccions faria que els jutges es contenissin i traguessin una sentència de mínims, això no ha estat així. De fet la cosa ha anat a més. Ahir, la policia va decidir també assaltar la seu del Centre Egipci pels Drets Econòmics i Socials on s'estava realitzant una roda de premsa sobre el cas i van detenir a vuit assistents, inclosos els advocats del cas. Els detinguts van ser alliberats per la nit després que la policia afirmés kafkianament haver intervingut perquè havia estat notificada que era un acte dels Germans Musulmans.


Aquest cas resulta simptomàtic del que està succeïnt al país i el grau de persecució política el qual es viu a poques hores de que s'obrin els colegis electorals. 18 grups de drets humans egipcis van emetre un comunicat en que denunciaven la sentència i l'atac als defensors dels drets dels ciutadans
Evidentment les campanyes de solidaritat no s'han fet esperar i fins i tot els treballadors del metro de San paulo van fer un acte reclamant la llibertat de Mahienour i la resta de detinguts. 


Tot això es produeix enmig del pols constant entre grups d'estudiants i forces policials a les portes de les principals universitats i que deixen regularment noves morts, com és el cas d'Islam Ghanem, mort en enfrontaments el passat dimecres a les portes de la Universitat del Caire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada