diumenge, 24 de novembre del 2013

Detalls de la nova llei de manifestació egípcia

El president egipci Adly Mansour ha signat avui un nou capítol del cop que no era cop i de la revolució que va fer una revolució a la pròpia revolució. Presidència ha donat llum verda avui a la llei número 107 de l'any 2013, mediàticament coneguda com la llei de manifestacions. Segons aquesta:


El dret a manifestació està sotscrit a una notificación de 3 dies per avançat. Els actes electorals necessiten ser aprovats amb 24 hores d'antelació. Les processons de més de deu persones només seran permeses si no tenen finalitats polítiques. L'incompliment d'aquests punts pot conduir a multes de mil a tres mil euros

Els governorats designaran zones de seguretat enfront d'edificis públics on no es podran apropar les protestes polítiques. Segons l'article 15 es podrien designar algunes zones especials on les protestes podrien celebrar-se sense notifiació prèvia. 

Penes de presó i multes d'entre 11 mil i 22 mil euros a aquells que prenguin part d'una manifestació a canvi de beneficis econòmics o similars. Els instigadors poden afrontar les mateixes penes.

Alteracions de la seguretat general, interrompre el tràfic o el transport públic, així com autrar la producció o fer crides a alterar l'ordre públic poden ser castigats amb penes de 2 a 5 anys de presó i multes d'entre 5 i 11 mil euros.

Malgrat que l'article 12 exposa que les forces de seguretat han de utilitzar mètodes graduals per a forçar la dispersió d'una mobilització, l'article 13 obre la porta a l'ús d'armes de fogueig i foc contra els manifestants. 

Es preveuen multes d'uns 10 mil euros per l'ús de màscares que dificultin la identificació dels manifestants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada