dimecres, 1 de maig del 2013

Al ministre del masclisme se li va la llengua


Que a vegades la ètica i la moral son una simple façana és evident. A vegades ni això.
Salah Abd el Maqsoud, ministre d'informació del govern egipci, ha encés les xarxes socials en els darrers dies per la seva afilada llengua. 
En roda de premsa i a una pregunta d'una periodista sobre la llibertat de premsa, el ministre li va respondre "Vine i després t'explicaré on està" mentre dedicava un enorme somriure a la sala de premsa. Pel que afirmen alguns treballadors al ministeri, aquest és un comportament força habitual del ministre.
L'incident provocava la indignació dels periodistes i activistes en general, acusant-lo d'un desvergonyit masclisme i assetjament verbal inacceptable pel càrrec que ostenta. Un grup de periodistes egipcis abandonaven una conferència al Kuwait per la presència de Maqsoud, mentre desenes de protestes s'han organitzat al país en contra del ministre.
Però aquesta no és la primera vegada que el ministre provoca la indignació per la seva afilada llengua amb les dones. En una entrevista amb la periodista síria Zeina Yazigi, Maqsoud afirmaria sense rubor i davant les càmeres que esperava que "les preguntes no siguin tan calentes com tu".
Curiosament o no, Salah Abd el Maqsoud és un ministre membre dels Germans Musulmans que va mostrar el seu orgull de formar part de la organització islamista en ser nomenat ministre el passat mes d'agost. Curiosament se'l responsabilitza de la decisió d'introduïr la primera presentadora de telenotícies amb vel de la història de la televisió egípcia només un mes després d'assolir el càrrec.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada