dimarts, 27 de novembre del 2012

Tambors de guerra civil ressonen a Egipte


Noves imatges impactants de Tahrir de gom a gom tornen a omplir els mitjans. És històric perquè és el primer cop que la plaça s'omple sense la força dels Germans Musulmans (de fet s'omple en la seva contra), però els mitjans occidentals semblen seguir massa centrats i centralitzats en el Caire i la seva ja mítica plaça.
S'obvia l'escenari de pràctica guerra civil en que avui es troba la ciutat obrera de Mahala el Kobra, al Delta, on enfrontaments entre revolucionaris i partidaris del president Mursi han deixat una pluja de molotovs (revolucionaris) i armes de foc (islamistes). Una central elèctrica ha cremat per un molotov despistat i finalment la seu dels Germans Musulmans ha estat presa pels revolucionaris, però deixant un reguerol de ferits. 329 ferits, 117 d'ells per arma de caça segons el diari El-Tahrir. Altres informacions parlen de 500 ferits i almenys dues morts, però no semblen confirmades.
Enfrontaments s'han repetit a d'altres ciutats, sobretot del Delta. Les seus dels Germans Musulmans a Dakahleya (Video1 / video2), Tanta o Damanhour (video)  han estat ocupades i/o cremades pels revolucionaris. Aquestes seus se sumen a les cremades en els darrers 5 dies: Sues, Ismailiya, Alexandria...  
En diversos llocs els Germans Musulmans han respost atacant els manifestants, en alguns casos amb armes de foc i tot. A Port Said un home ha mort i vora cent persones han resultat ferides per l'atac armat dels Germans Musulmans. Fa pocs dies un menor d'edat, Islam (15 anys), moria a Damanhour durant els enfrontaments. Suposadament era partidari dels Germans Musulmans i la seva cara és avui el logo del partit dels Germans Musulmans a Twitter. Malgrat tot el seu germà afirma que tot és un muntatge i que Islam va ser mort pels islamistes.
Esquizofrènicament son els Germans Musulmans els qui denuncien la presència de milícies armades en la seva contra en la portada de demà del seu pamflet-diari. Els islamistes acusen a la policia de no defensar les seves seus, de que els atacs son a mans de matons a sou i que fins i tot les manifestacions son cosa de folol (partidaris de l'antic règim), venedors de carrer i alguns revolucionaris...
Mursi no sembla disposat a cedir i sembla que anirà fins a les últimes. La oposicio tampoc sembla disposada a negociar sense que es retiri primer el decret anunciat dijous passat. La crisi s'enquista i el país més que dividir-se, es fracciona i s'esmicola.

Sembla, doncs, que la revolució continua....contra el feixisme islamista dels Germans Musulmans
Perillosos tambors de guerra civil ressonen a Egipte
Si això continua així no estranyaria tornar a veure, com preconitzava El Baradei recentment, que els tancs tornen a sortir als carrers i viure el segon cop d'estat d'aquesta llarga i dura transició egípcia...

Ultima hora: informacions apunten a la mort de dues persones més per foc de caça a Port Said. Es tractaria d'Ahmed Reda i Ahmed Send.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada