diumenge, 3 de juny del 2012

Eleccions egípcies sota comandament militar: Uneix-te a la nostra resistència a la contra-revolució

Reprodueixo la versió en català d'un text d'activistes egipcis que està circulant aquests dies arreu del món. Demanen difusií, així que ja sabeu:

A tots aquells al costat de qui lluitem,


Des del començament de la revolució egípcia, els poders han posat en marxa un cercle viciós de contrarevolució per contenir la nostra lluita i subjugar-la ofegant les veus del poble en un procés de petites reformes polítiques sense sentit. Aquest procés està destinat a desviar el camí de la revolució i les demandes del poble egipci de "Pa, llibertat i justícia social". Només 18 dies de la nostra revolució, i des que vam expulsar a Mubàrak del poder, el discurs de les classes polítiques i la infraestructura de les elits, incloent tant l'Estat com els mitjans de comunicació privats, segueixen privilegiant la dialèctica de la rotació ministerial, les remodelacions de gabinet, referèndum, comitès, constitucions i, el més evident de tot, les eleccions parlamentàries i, ara, presidencials.


La nostra elecció des del principi era la de rebutjar completament els intents del règim d'arrossegar la revolució del poble a un diàleg ridícul amb la contra-revolució embolicat en el discurs del "procés democràtic". Un discurs que ni promou les demandes de la revolució ni representa cap democràcia real. Així, la nostra revolució continua, i ha de continuar.


Els egipcis es troben ara en un moment vulnerable. El discurs polític oficial estarà fent creure al món que les tecnologies de la democràcia presenten actualment una elecció entre dos mals. Aquests són: Ahmed Shafiq, que garanteix la consolidació del règim sortint i el seu retorn amb venjança, prometent obertament un assalt criminal a la revolució sota els fantasmes feixistes de "seguretat" i "estabilitat" i la falsa promesa de protecció per a les minories religioses (les quals son assaltades i aïllades sistemàticament pel règim com a part de les seves campanyes de trànsit de la por), i Mohamed Morsi, el candidat de la Germandat Musulmana, qui se suposa que hem d'esperar que puguin "salvar"-nos del '"Antic Règim" a través del mite del renaixement cultural -tot això mentre es consolida la seva fortalesa financera i l'hegemonia regional capitalista necessària per fomentar un clima d'explotació desenfrenada de la gent d'Egipte i els seus recursos. Aquesta consolidació, estem segurs, vindrà acompanyada per la mobilització de l'aparell militar per protegir la encoratjada classe dominant de la Germandat Musulmana de la ira i la revolta de les seves víctimes: les masses han combatudes històricament pels líders de l'organització, condemnant i prohibint les lluites per la vida, la dignitat i la igualtat.


D'acord amb els resultats electorals oficials, la majoria dels propis electors (75%) no han optat ni per Shafiq, ni per Morsi a la primera ronda de les eleccions. Ens neguem a reconèixer l'elecció del "mal menor" quan aquests mals es disfressen de la mateixa manera per al mateix règim. Creiem que hi ha una altra opció. I en els temps en que el sentit comú es percep tan allunyat de la veritat com és possible, ens trobem amb la necessitat de parlar en veu alta una vegada més.


Nosaltres percebem l'assumpte de les eleccions presidencials a Egipte com un intent de l'encara present Junta Militar i les seves forces contrarevolucionàries d'aconseguir una legitimitat internacional que consolidi el règim existent i clavar cops encara més letals a la revolució egípcia. Us demanem que ens acompanyeu a resistir la lògica d'aquest procés, que busca consolidar encara més la contrarevolució.


La nostra lluita no existeix de forma aïllada a les vostres.


Què és una revolució, sinó l'immediat i incondicional rebuig de la situació actual: un poder militaritzat, explotació, estratificació de classes i violència policial incessant -per esmentar només algunes de les característiques més bàsiques i canceroses de la societat present. Aquestes realitats estructurals no són exclusives d'Egipte o de la revolució egípcia. Tant al Sud com al Nord, les comunitats resisteixen al que se suposa que hem d'acceptar sense qüestionar, en contraposició amb la limitada perspectiva realista que ens diu que la democràcia es limita a triar el menor dels "dos mals", i que l'elecció de qualsevol de les dues representa una opció de govern en lloc del que és: una afirmació de l'únic govern que hi ha - la de les relacions capitalistes salvatges, repressives i deshumanitzadores. Estem en solidaritat amb les masses de persones precàries i amenaçades que han triat defensar el seu ser d'un agressiu sistema global que està en crisi. De fet, un sistema polvoritzador que, en les seves hores crepusculars, assoleix nivells sense precedents de vigilància, militarització i violència per reprimir les nostres insurreccions.


Hem de deixar clar que, tot i la lloança de l'establishment internacional a la naturalesa "democràtica" de la primera ronda de les eleccions presidencials egípcies, nosaltres rebutgem categòricament i amb força el resultat d'aquestes perquè no representen els desitjos dels egipcis que van lluitar a la Revolució de 25 de gener.


A més, rebutgem categòricament les eleccions en si mateixes pels següents motius:


1 - Fins i tot per als estàndards dels morts i irrellevants sistemes de representació que alguna vegada van existir en l'Hemisferi Nord, cap "eleccions lliures i justes" es poden dur a terme sota la supervisió d'una junta militar assedegada de poder. Una Junta que lluita sense descans per la continuïtat de la dominació política i la protecció del seu vast imperi econòmic. Lluita tan implacable que fins i tot manca de cap constitució que defineixi els poders de qualsevol presidència. Com podem tolerar la supervisió d'una dictadura militar a qualsevol procés polític, quan milers d'egipcis continuen llanguint a les masmorres militars després de sotmetre's a la detenció arbitrària, la tortura sistemàtica i els tribunals militars excepcionals?



2 - L'abús de la llei en favor del poder dels generals militars en el govern. Amb la finalitat de fer participar el candidat preferit de la junta, l'ex-primer ministre Ahmed Shafiq, la Comissió Suprema Electoral de les Presidencials ha fet simplement i descarada cas omís de la llei d'exclusió política, recentment aprovada per tal de prohibir la candidatura dels membres del règim de Mubàrak en les eleccions presidencials.


3 - L'absurd d'un poder il·limitat concentrat en les mans d'una comissió electoral composada per figures centrals de l'era Mubàrak, qui se suposa han de supervisar un procés "democràtic".


4 - Els vagues programes comercialitzats pels candidats amb més suport van en contra dels valors i objectius de la revolució. La veritable raó per la que tenim tan sols aquestes eleccions avui i la causa per la qual més de mil màrtirs van donar la seva vida: "Llibertat, pa i justícia social".


Si aquestes eleccions tenen lloc i són reconegudes a nivell internacional, el règim haurà rebut el segell mundial d'homologació per buidar per complet tot allò pel que lluita la revolució. Si aquestes eleccions passen mentre nosaltres romanem en silenci, creiem que el proper règim tindrà llicència per donar-nos caça, bloquejar i torturar-nos en un intent de fer acallar totes les formes de resistència, propi de la seva mateixa raó de ser.


Seguim en el nostre camí revolucionari, compromesos amb la resistència al govern militar i a posar fi als tribunals militars a civils així com l'alliberament de tots els detinguts a les presons militars. Seguim lluitant en els llocs de treball, a les escoles i universitats i en els comitès populars dels nostres veïnats. Però la nostra lluita és tant contra els governs com contra els sistemes de suport al règim que ens reprimeix. Estem decidits a auditar els contractes de préstec que es van fer i se segueixen produint entre les institucions financeres internacionals o governs estrangers amb un règim que pretén representar-nos, mentre prosperen en la nostra explotació i repressió. Fem una crida a acompanyar en la nostra lluita contra els reforços de la contrarevolució. Com us solidaritzareu amb nosaltres? Si nosaltres estem sota atac, també ho esteu vosaltres ja que la nostra batalla és global contra les forces que busquen la nostra obediència i supressió.


Estem amb la revolució en curs, una revolució que només es farà realitat a través de la força, la comunitat i la persistència de la gent, no a través d'un tòxic referèndum en favor del règim militar.


Els camarades del Caire
comradesfromcairo@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada