dissabte, 12 de maig del 2012

El clan Ghali segueix afiançat a Egipte


Hi ha petits detalls que resulten significatius....
Boutros Boutros Ghali, el que fora Ministre d'afers exteriors i secretari general de les Nacions Unides entre 1992 i 1996, és avui encara president del Consell Nacional egipci de Drets Humans, tot i que notícies sobre la seva dimissió havien aparegut després de la caiguda de Mubárak. Si més no en aquest nom parla avui sobre la presència d'observadors internacionals a les eleccions egípcies.
És curiòs que Ghali sigui avui president d'una entitat oficial sobre drets humans...sobretot tenint en compte que és el pare de Youssef Boutros Ghali, el fugitiu ministre de finances buscat per la interpol i actualment amagat al Regne Unit. Un país les lleis del qual el protegeixen de la deportació reclamada per Egipte. La Justícia egipcia busca Ghali per haver afavorit empresaris propers al règim en la privatització d'empreses. Una condemna de 30 anys de presó per corrupció i una ordre de recerca i captura per un dels més influents càrrecs de la principal institució financera internacional. Ghali va ser membre destacat del FMI en els 80, per després negociar en nom d'Egipte el deute extern del país i la aplicació de les polítiques de privatització. Tot per poc després tornar al FMI per presidir el comitè financer de l'entitat des d'octubre de 2008 fins la caiguda de Mubàrak. Ghali és, en definitiva, un dels màxims responsables de les mesures econòmiques de privatització i liberalització econòmica del país que van portar a la fractura social de l'Egipte de Mubàrak.
Els Ghali son hereus d'una família copta amb llarga tradició diplomàtica a Egipte. Boutros Ghali Basha va ser primer ministre en l'època del rei Fouad i fou assassinat pel controvertit Ibrahim El Wardian l'any 1910...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada