dissabte, 7 d’abril del 2012

Suleiman torna


Tot i que a hores d'ara no queda clar si els seus partidaris seran capaços de recollir les 30 mil signatures de suport per a que es presenti, la campanya electoral esclatava ahir amb l'anunci del retorn d'aquest home. Omar Suleiman, el torturador en cap d'Egipte, l'home fort de la CIA al Caire, el reconegut com a millor aliat de Tel Aviv al Pròxim Orient, anunciava la seva candidatura a les eleccions presidencials. Després de setmanes especulant sobre la notícia, de veure la mà de Suleiman en diverses accions del Consell Militar, l'anunci rebentava les hores prèvies al tancament de les inscripcions electorals. Ara els seus aprtidaris sembla que hauran de còrrer per recopilar unes firmes que ja havien anunciat que tenien.
L'anunci contradeia un previ fet 24 hores abans en que declinava la oferta "degut a les restriccions de la situació actual". Aquest canvi es produia després de la manifestació organitzada pels seus partidaris a la plaça Absseya del Caire. La plaça que s'ha feta famosa per donar suport als militars i als membres de l'antic règim i que ahir s'omplia a instàncies del polèmic presentador televisiu Taufiq Okasha.
Suleiman va ser defensat per Pilar Rahola com l'home que havia de liderar la transició egípcia i molts son els que creuen que la seva mà està al darrera de moltes accions dels militars en els darrers mesos, especialment els comunicats amenaçadors de l'SCAF contra els Germans Musulmans.
Alguns activistes ja diuen que la seva candidatura representa perfectament que la revolució ha de continuar. "Si aquest home participa a les eleccions, tornem a la casella de sortida" em deia un bon amic ahir...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada