diumenge, 4 de març del 2012

Espanya accepta la extradicio de Salem, però segueix blindant al corrupte

La Justícia espanyola, a través de la Audiencia Nacional, ha accedit a l'extradició del magnat egipci Hussein Salem, l'anomenada caixa negra de la corrupció a l'Egipte de Mubarak. L'Audiencia Nacional ha posat, però, 3 condicions que tornen a blindar el tauró. Les 3 condicions impliquen repetir el judici en que Salem ja ha estat condemnat a 7 anys de presó per blanqueig de capitals, que la condemna que s'apliqui al prófug es compleixi a l'estat espanyol i, finalment, que aquesta no impliqui cap condemna de cadena perpètua. Egipte ha de contestar en menys de 30 dies si accepta les condicions imposades per Madrid. Uns dies abans la justícia espanyola també havia acceptat l'extradició de Khaled, fill de Salem, mentre encara estudia el cas de la seva filla Magda.
Una vegada més Salem gaudeix d'un blindatge judicial extraordinari en virtut d'una nacionalitat espanyola que encara no s'ha aclarit de quina forma ha assolit.

El cas de les ONG
Ara ja fa uns dies l'Administració Egipcia anunciava que retirava la prohibició de viatge als americans encausats en el polèmic cas del finançament estranger de les ONG. Una cincuantena de treballadors de 4 organitzacions no governamentals estaven encausats en el finançament il·legal de les mateixes. Sobre les treballadores, a qui s'acusava de ser agents estrangers amb l'objectiu de desestebalitzar el país, va caure la prohibició de marxar del país fins que s'esclarís el cas. Entre aquests hi havia uns 16 nord-americans. El cas va provocar una crisi diplomàtica entre Caire i Washington i es va arribar a plantejar que la ajuda nord-americana a Egipte, concentrada bàsicament en ajuda militar de 1300 milions de dòlars i 250 milions més en el paraigües de l'anomenada ajuda al desenvolupament.
Els primers americans marxaven del país entre l'astorament d'una opinió pública que no enten aquest doble varem. Si fa uns dies eren perillosos agents contra l'estabilitat del país de repent han passat a ser prescindibles per a la justícia. Curiosament, pocs dies abans de que s'aixequés el vet el primer ministre Ganzouri afirmava que "no s'agenollarien" davant ningú en aquest polèmic cas. Doncs sembla que si que s'haurien agenollat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada