dijous, 23 de febrer del 2012

Un mes del circ del Parlament de la revolució

Ahir dijous 23 es va complir el primer mes de vida de l'anomenat per alguns "parlament de la revolució", però que molts activistes no dubten a calificar com a circ. El que és el primer parlament que representa una amplíssima majoria dels moviments islamistes està tenint seriosos problemes per a guanyar-se la confiança de la gent. El temps, però, dirà si és capaç d'acomplir les ànsies del poble i les demandes de la tant citada revolució del 25 de gener.
Recentment un grup d'advocats llançaven a la llum la il·legitimitat d'aquest parlament i afeigen que, amb la llei a la mà, s'hauria de dissoldre el Parlament i convocar noves eleccions. Una acció que dificilment s'acomplirà donat el carregadíssim calendari electoral elaborat pels militars.
En un mes s'han organitzat molts comitès per tractar temes diversos, alguns competència parlamentària i d'altres no. De fet el gran nombre de comitès creats ha estat motiu de sarcasme i broma a les xarxes socials. Però han estat el gran nombre d'incidents còmics (i poc propis d'una cambra que es pretén depositària de la sobirania popular) els que han corregut com la pólvora per la xarxa.
Des del parlamentari que va aixecar un cartell demanant permís per anar al lavabo (a la foto) al que va interrompre la sessió afirmant no poder-se sentar a la butaca per haver-hi un clau que li havia trencat el pantaló. També les corredisses, com si d'adolescents rera el seu ídol es tractés, de parlamentaris rera el president del govern Ganzouri quan aquest va comparèixer per demanar-li el telèfon.
En una altra sessió Katatni, el president de la cambra, en fer emprenyar un parlamentari que no volia callar, el va mirar de convèncer donant-li un caramel. També va causar polèmica la espontànea crida a la oració del parlamentari Ismail Mamdouh, reprimida pel president de la cambra o la enèrgica polèmica sobre si la policia havia disparat als manifestants o no. Enmig de la polèmica el parlamentari Abu Hamed va mostrar a la cambra dos cartutxos suposadament disparats pel ministeri d'Interior i altres parlamentaris el van voler fer callar i prendre-li les proves. En la mateixa sessió es va n escoltar de nou teories conspiratives i es va acusar Mohamed el Baradei d'agent estranger. El parlament ha obert, per contra, una investigació a un parlamentari que va anomenar ase al mariscal Tantawy i el va acusar de la mort de revolucionaris. I en podriem citar diverses més en un mes que ha estat agitat i que ha donat molt de que parlar, però no precisament per les seves polítiques actives. El temps dirà, però, si tot aquestes històries es queden en anècdotes gracioses o es converteixen en un virus que impedeix el desenvolupament d'aquest parlament que, a més, ara resulta ser íl·legitim per la propia legislació vigent...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada