divendres, 12 d’agost del 2011

Nous enfrontaments entre l'exèrcit i els manifestants a Tahrir

Una vegada més, manifestants i forces de l'exèrcit egipci s'han enfrontat visiblement a la plaça Tahrir de la capital cairota. Si fa una setmana la policia militar ja havia dispersat una celebració d'iftar a la plaça (el popular trencament del preceptiu dejuni del mes sagrat islàmic) aquest cop els enfrontaments s'han produit abans. Segons asseguren testimonis presencials i els principals mitjans de comunicació del país, els enfrontaments s'han produit quan les forces de l'exèrcit han impedit l'accés al centre de la plaça (la zona on no hi ha trànsit rodat) a nombrosos grups de manifestants. Això hauria provocat una baralla dialèctica entre ciutadans i soldats, els quals han provat de dissoldre la concentració a cops de porra, situació que s'ha vist resposta pels manifestants, que s'han enfrontat a les forces militars provocant-se la situació recollida pels videos. Destacar el constant crit de "pacífica" per part dels manifestants. Enfrontaments directes entre població i exèrcit que posen de relleu el cada cop més evident divorci entre els revolcuionaris i el cos militar.
La trobada d'aquesta setmana al Tahrir també era per a fer l'esmentat iftar d'aquest divendres, dins les celebracions convocades per col·lectius sufis i recolzada per gran diversitat de formacions, entre elles els grups coptes, els seculars i el col·lectiu de joves del 6 d'abril. Les formacions liberals ja van anunciar que abandonaven la plaça durant el mes sagrat. De fet la concentració, que ja s'havia anunciat que es desconvocaria abans de la sortida del sol, tenia com a objectiu clar el lema de la lluita per un estat civil (no musulmà ni tampoc militar) i contraposar els lemes islamistes que s'han escoltat en les darrers setmanes.

A hores d'ara (1:29 de la matinada a Barcelona) sembla que milers de persones es concentren a la plaça Tahrir en denuncia dels fets ocorreguts.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada