dilluns, 14 de març del 2011

Novetats

Segons anuncien al seu nou lloc web, en el dia d'ahir, 14 de març, tornava a l'activitat el Partit Comunista egipci refundat durant els anys 70 i que es trobava en punt mort en els darrers temps. Caldrà veure quin paper jugarà en els propers temps i quines seran les posicions que es prendran entre aquest partit, el recentment constituït Partit Democràtic del Treball, el nasserista Karama i altres col·lectius de l'esquerra egipcia. El col·lectiu de fet ja feia unes setmanes que havia représ, a la pràctica, la seva activitat.
A Egipte el col·lectiu policial mira de resituar-se després dels enfrontaments amb el Poble de la darrera setmana. Mentre uns sembla que ja busquen feina, esbombant curriculums per la xarxa, altres miren de fer-se una neteja de cara que no passa desapercebuda als més militants. És el cas, per exemple, d'Alexandria on l'oficial Khaled Gharraba s'ha presentat com un garant d'una nova era de la policia, al servei del ciutadà. Milers d'activistes han posat el crit al cel en recordar que el citat oficial va dirigir la repressió contra el moviment obrer a Mahala el Kobra l'any 2008. Aquella acció brutal li va suposar un ascens el 2010 de la mà de l'assassí Habib el Adly. Aquests moviments han renovat els crits per a la dissolució de l'aparell de la Seguretat de l'Estat i el judici a tots els responsables de la repressió i la tortura.
Tot i que tots aquest temes seran tractats a major profunditat en el proper número de La Directa, també destacar que el proper 19 de març està previst el referendum constitucional en que se sotmeten a votació les esmenes proposades per un consell consultiu que ha estat acusat de poc representatiu. De fet l'únic grup d'oposició que està fent campanya a favor del sí son els tan demonitzats Germans Musulmans els quals semblen haver-se tret tota careta i acabar mostrant el seu autèntic rostre. Semblen, francament, estar jugant un paper molt similar, o fins i tot més descarat, a l'efectuat pel Partit Comunista Espanyol de Carrilo durant la Transició...
Per cert que grups d'oposició a Síria i Palestina estan fent crides a la revolta contra els respectius lideratges polítics per avui mateix, 15 de març. Caldrà estar atent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada