dijous, 17 de febrer del 2011

Comunicat del Partit Comunista Egipci

El passat 13 de febrer el Partit Comunista Egipci va emetre un comunicat que miro de resumir a grans trets aquí. En aquest resaltava el "triomf de la volutat popular" mentre destacava que "la revolució continuava fins a l'assoliment dels objectius". El comunicat llista aquests objectius, entre els quals destaquen la necessitat d'un govern civil de transició, la reforma constitucional i l'establiment d'un seguit de lleis (entre les quals la llibertat sindical o la del salari mínim, una de les grans reclamacions socials de l'any passat) per assolir cuotes mínimes de Justícia Social. El manifest convida a la marxa milionària convocada per a demà divendres com un pas més "per garantir el camí correcte del procés revolucionari en la direcció correcta".
El Partit Comunista agraeix a l'exèrcit el no ús de la violència contra els manifestants i "el seu alineament amb el Poble" i exigeix que es mantingui en aquesta postura en el període transitori present fins que s'assoleixin les demandes de la Revolució, moment en el que aquest ha de tornar al seu paper natural, "el de la defensa de la Pàtria i el manteniment de la Constitució".
Els comunistes resalten com a positius molts dels passos fets pel Consell Suprem Militar, destacant aquells que formen part del cinquè comunicat. De totes formes critiquen que encara queden demandes per respondre. Entre aquests la formació d'un Consell mixte (civil i militar) per guiar el període de Transició, la crítica a la permanència del darrer govern designat per Mubarak (el de Shafiq) o la no supressió de la Constitució de 1971, de la que sols n'han anunciat alguns retocs: "La demanda del canvi constitucional és una demanda principal de la Revolució i es un consens entre les forces polítiques i els moviments populars", assegura. "Tampoc s'ha executat la decisió revolucionària d'alliberar tots els presos polítics" afegeix el comunicat.
El comunicat reclama marge de temps i capacitat per a que els partits puguin difondre amb llibertat els seus programes al públic així com reclamen un canvi del sistema electoral cap a un sistema proporcional de llista ja que "sota l'actual equilibri de poders no es poden reflexar les esperances i aspiracions de les masses". El comunicat també fa emfasi en la necessitat de solucionar el sindicalisme vertical egipci, aplicant la llibertat de sindicació laboral i professional.
El text acaba de la següent forma: "Nosaltres veiem que cal centrar-se en ampliar l'abast de la revolució i en l'aprofundiment de l'orientació social, al centre de les forces i orientacions interessades en canviar el Règim profundament i no tant sols en la naturalesa de la seva autoritat. Però també en les orientacions econòmiques i socials, sent imprescindible el retorn de la nació d'Egipte al paper d'actor en el Món Àrab, regionalment i internacional, sobre els plans de l'Imperialisme americà i sionista".
Acaba amb una crida: "Visca la Revolució del 25 de gener! Visca la Lluita del Poble Egipci!"
13 de febrer de 2011. Signa: Partit Comunista Egipci



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada