divendres, 18 de febrer del 2011

Apunts

Falten hores per a que es produeixi una nova marxa milionària, aquest cop per festejar la revolució i demostrar que s'està a sobre del procés iniciat per la junta Militar. Els partidaris Mubarak també han convocat per internet una marxa de suport al ja ex president tot i que a hores d'ara eren incapaços de sumar el centenar d'adhesions a la xarxa. Veurem quantes n'aconsegueix al carrer.
Us deixo alguns enllaços interessants. Els Estats Units han anunciat que donaran, a través d'USAID, 150 milions de dólars per ajudar el país "en el procés democràtic" i, segons afirma Clinton, especialment després de les pèrdues econòmiques que el procés revolucionari ha provocat al país. Aquestes ajudes se sumen al miler de milions en ajuda militar que ja donen anualment.
Les protestes es van estenent arreu del país i en diversos sectors. Sembla que la pèrdua de por està sorgint efecte. 4000 refugiats africans es van manifestar a la seu d'ACNUR a la població de 6 d'Octubre. La majoria eren d'origen sudanés, a més de somalís i eritreus. Reclamaven que se'ls pagués les subvencions asignades així com algunes peticions de reassentament en altres països fetes per alguns d'ells. Alguns van acabar mostrant la seva indignació llençant pedres a l'edifici, provocant alguns ferits entre els propis manifestants.
La setmana que ve està previst un judici de guerra contra l'oficial Ahmed Shoman qui, en plena manifestació per la caiguda del raïs, va deixar les seves armes i posició i es va unir als que demanaven la caiguda del Règim. L'Organització Egípcia per als Drets Humans ha fet una crida urgent a retirar els càrrecs contra l'oficial.
Síria, un dels països on la repressió és més tancada i on els anteriors intents de convocar "dies de la ràbia" va fracassar, va viure ahir un curiòs cas de manifestació. Un jove va ser , aparentment, torturat per la policia siria. Això va provocar una espontània manifestació contra l'abús policial a les portes del negoci del jove, com mostra aquest video. L'efecte domino de les revoltes a Tunisia i Egipte no para. Segueixen les protestes a Bahrein, diversos morts ahir a Líbia, etc, etc...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada