diumenge, 20 de febrer del 2011

Novetats de la revolució egípcia

20/02/2011 - 11:44 hora del Caire
Mentre el país segueix plagat de reclamacions laborals, es comencen a veure alguns resultats. Els treballadors del lli i el cotó de Mahala, la companyia pública més gran del país, han aconseguit part de les seves reclamacions després de portar 4 dies en vaga indefinida. El Govern militar, que fa uns dies havia imposat un nou director a la fàbrica, ha acceptat canviar el mateix així com ha fet algunes concession econòmiques pel que fa als incentius. Prop de 10 mil treballadors es van negar a treballar i a rebre els seus sous tot i la prohibició de les vagues expressada pel Governador Militar.
El Consell Suprem de les Forces Armades ha decidit tancar la investigació contra l'oficial Ahmed Shoman qui, en plena manifestació per la caiguda del raïs, va deixar les seves armes i posició i es va unir als que demanaven la caiguda del Règim. Se li demanava un judici de guerra. La notícia, com era d'esperar, ha estat molt ben rebuda per les Organitzacions de Drets Humans.
Fa uns dies es va anunciar que un gran nombre de presoners havien estat morts al intentar escapar de la presó d'Abu Zaabel. El diari britànic Telegraph assegura que té informacions que asseguren que va ser una execució premeditada per reprimir els partidaris de la revolució dins la presó davant la llavors imminent fugida del poder de Hosni Mubarak. Segons fonts de la mateixa presó, es va fer una llista de 153 presos partidaris de la revolució a qui se'ls havia de reprimir abans que el raïs fos deposat.
Mentre se segueixen fent crides a la revolució completa i l'enderrocament complet del Règim, s'estan veient moviments polítics importants. Els grups d'oposició estan armant grups polítics mentre que l'arena política s'ha obert a cafès i places. Els grups d'esquerra anticapitalista sembla que podrien unir-se per formar un nou partit polític de caire comunista en els propers dies i formar algun tipus de coalició amb el nasserista Karama.
Aquí teniu una galeria de fotos amb alguns dels millors lemes o cartells de la revolta. Us deixo també un article del company David Karvala: "La revolución egípcia cambió el mundo"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada