dimarts, 22 de febrer del 2011

Demandes dels treballadors en la Revolució

Traducció del comunicat emès pels treballadors egipcis reunits el 19 de febrer passat al Centre d'Estudis Socialistes del Caire, amb la finalitat, entre altres, de començar a formar un partit dels treballadors. Entre els signants es troben un gran nombre de líders de les lluites obreres que han sacsejat Egipte en els darrers anys i que, sens dubte, son part de la llavor que ha fermentat en aquesta Revolució històrica:


"Oh herois de la revolució del 25 de gener, nosaltres, els treballadors i sindicalistes provinents de diversos llocs de treball que hem lluitat en les vagues, aturades i manifestacions del temps present i passat, en el que van participar desenes de milers de treballadors arreu d'Egipte, creiem que cal unificar les demandes dels treballadors en vaga i convertir-ho en part integral dels objectius de la Nostra Revolució. La que va construir el Poble Egipci en base a la sang dels Màrtirs. Aquí us oferim el programa dels treballadors, en el que es reflecteixen les nostres justes demandes fins assegurar-nos els drets col·lectius d'aquesta Revolució i per a que no es tallin els seus interessos de base. El resum d'aquestes demandes dels treballadors, que ja havíem reclamat abans d'aquesta beneïda revolució del 25 de gener i les quals van ser-ne un dels seus precursors:


1: Augment del salari mínim i la jubilació. I apropar el màxim salarial a una diferència no superior a 15 vegades el sou mínim, en la recerca del principi de Justícia Social reclamat per la Revolució. Desemborsament del subsidi per als aturats, amb un increment d'acord amb l'agument dels preus.


2: Llibertat per l'establiment d'un sistema de lliure sindicació sense restriccions ni condicions. I protecció de les entitats sindicals i dels seus líders.


3: El dret dels treballadors, funcionaris, camperols i professionals de tenir estabilitat laboral. Protecció enfront el perill de l'acomiadament, el desplaçament o l'establiment del treball temporal així com el retorn dels treballadors acomiadats.


4: Recuperació de les empreses privatitzades i el seu retorn a la propietat estatal. Aturar el nociu programa de privatitzacions que ens va destrossar l'economia nacional sota el difunt Règim.


5: Eliminació de tots els símbols de la corrupció presents arreu. Aquells que van ser imposats a les institucions per provocar pèrdues i justificar les vendes. Reduir, també, el fenomen dels consultors (especialment els de més edat) els quals suposen més de 3 mil milions de la Renda Nacional. Oferirem, així, oportunitats laborals als joves. Tornar al sistema de regulació dels preus per a bèns i serveis, per tal d'impedir l'augment del preus i no afectar les classes més desafavorides.


6: Dret dels treballadors egipcis a la vaga, les protestes i les manifestacions pacífiques. Els quals ara s'estan manifestant contra els lacais del nociu Règim anterior. Aquells que van ser imposats a les fàbriques i empreses pel Règim per provocar la fallida i justificar la seva venda. Aquells que no van donar mai possibilitat a la distribució equitativa de la riquesa i l'establiment de la Justícia Social. Com si res no hagués passat. Que la llibertat política no ha és complerta sense llibertats col·lectives. La llibertat a una llesca de pa és la introducció natural a la llibertat de la papereta electoral.


7: La Seguretat Social és un requisit bàsic per a l'augment productiu


8: Solució de la Unió General de Treballadors d'Egipte, que és un dels símbols més importants dels funest Règim deposat, així com l'execució de les decisions judicials que hagi emès. I el control de les seves comptes bancàries i documentacions. I el control dels comptes dels líders dels sindicats oficials. I la realització d'interrogatoris amb ells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada