dijous, 10 de febrer del 2011

Més actualitzacions

11/02/2011
02:05
CNN confirma que uns dos milers de persones han arribat al Palau Presidencial. Un noi assegura, a través del Twitter que son poca gent, pero que no hi ha perill de seguretat, que l'exèrcit colabora i que pretenen dormir allà.
Els manifestants davant la seu de la televisió pública anuncien que dormiran allà, i asseguren que demà seran més encara.
Els enfrontaments al Sinaí creixen. Enfrontaments a la frontera d'El Arish.

02.21 hora del Caire
He rectificat un error anterior. Enfront el Palau Presidencial hi havia 2000 persones.
Sembla ser que els enfrontaments al Sinaí podrien tenir a veure amb la quasi total desaparició de l'exèrcit de la zona, el qual s'ha desplaçat arreu del país en les darreres setmanes però, sobretot, en les darreres hores.
Segueix parlant-se sobre les possibles accions de l'exèrcit. Sembla, segons aquestes fonts, que podrien moure fitxa en breu, tot i que donada la hora seria estrany que fessin un comunicat d'importància. Hi ha qui diu que un cop d'estat podria ser la sortida honrosa que Mubarak espera..."almenys no l'hauria fet fóra el poble", asseguren aquestes fonts quem, repetim, no tenen cap mena de contrastació. Son pures especulacions.
Encara és una incògnita com respondrà demà la gent, Egipte i els egipcis han demostrat ser molt poc predicibles, però fa la pinta que demà poden ser milions els que surtin al carrer. Sembla que hi ha un consens generalitzat de que el comunicat ha estat una autèntica presa de pèl. Provocador i fins i tot insultant, segons alguns. "No ha dit res", "havíem de ser 3 milions, però després del discurs crec que en serem 80" o "semblen dos gossos colpejats que es resisteixen a morir" son alguns dels comentaris que es poden escoltar.

02.40 hora del Caire
Vaig a descanasar una mica. Demà es planteja una jornada ben llarga. Una més...

11/02/2011
10:53 hora del Caire
Sembla que no s'han produït incidents durant la nit. Especialment en els llocs calents dels que parlàvem ahir: el palau presidencial i la seu de la televisió pública egípcia.
La gent està rebent missatges anunciant que les més altes instàncies de l'exèrcit estan reunides per donar un missatge a la població. És el mateix missatge, exactament, que es va sentir ahir abans de que fessin el "Primer Comunicat". Estem a l'expectativa de si les informacions son verdaderes i, sobretot, quin serà aquest missatge al Poble.
Mica en mica es va escalfant l'ambient de cara a ompir massivament els carrers del Caire i la resta de ciutats del país. Fa la sensació que la gent ja no en té prou amb la plaça Tahrir. Una bandera egipcia de 100x9 metres serà desplegada a Alexandria.

11:11 hora del Caire
Segons el canal saudí Al Arabiya, el comunicat de l'exèrcit que es difondrà en breu serà molt important.
Sembla que els treballadors de la televisió pública s'han trobat que no han pogut accedir aquest matí a l'edifici per la pressió dels manifestants.
Riuades de gent ja omplen la plaça Tahrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada