divendres, 11 de febrer del 2011

11/02/2011

Seguim actualitzant com si això fos el Twitter....

11/02/2011
11.25 hora del Caire
Milers d'alexandrins estan ara mateix davant la cèntrica mesquita demanant la caiguda del Règim. No s'han esperat ni a l'oració, com havia estat habitual els altres divendres.
L'oficial que ahir es va sumar als manifestants de Tahrir assegura que 15 companys oficials estan de camí per a sumar-se. Podriem estar davant d'un autèntic conflicte dins de l'exèrcit si això es confirma i, evidentment, augmenta. De moment hi ha informacions de que almenys 3 ho han fet al Tahrir. Un ha afirmat a la premsa "El meu jurament era al país, no a una persona".
Diuen que el nombre de manifestants davant el palau presidencial augmenta. Es parla de gairebé 10 mil.
La gent es pregunta perquè Mubarak va parlar ahir dels "vostres màrtirs". És que no son màrtirs de tot Egipte? El raïs va responsabilitzar a tothom del que va passar tot i que, en un intent desesperat de calmar les masses, va dir que buscaria els responsables. Ningú se'l creu.

11.44 hora del Caire
El presentador de la televisió pública egípcia s'excusa per la falta de convidats. "Ningú pot entrar ni sortir de l'edifici" diu.

11.51 hora del Caire
El segon comunicat del Consell Superior de l'exèrcit egipci, emés instants abans de la pregària de divendres, assegura que mirarà de garantir que el comunicat d'ahir de Mubarak, en especial la dissolució de la llei d'emergència i la celebració d'eleccions lliures, es compleix. Promeses, un cop més, de futur. La cúpula de l'exèrcit mostra que està sobre el poder, sobre el president, però no fa el pas de prendre'l ni, molt menys, cedir-lo a la ciutadania. Això no satisfà, evidentment, les demandes populars. Veurem com responen les bases. El que sembla evident és que l'exèrcit egipci deu estar tenint un importantíssim debat intern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada