dimecres, 24 de març del 2010

Dones i nadons a les voreres del Parlament a la mobilització dels treballadors del Consell de Ministres


Traducció de l'original de Masry Al Youm:
"El personal dels Centre de Subcontractacions, pertanyent al Centre d'Informació del Consell de Ministres, es van manifestar ahir als carrers enfront el Parlament, exigint la millora de les seves condicions de vida i la millora dels seus salaris, que no supera les 99 lliures.


Centenars de treballadors van passar la seva primera nit a la vorera del Parlament, cridant consignes entusiastes (n.d.t. que evidentment sonen millor en àrab) com “amb 99 lliures....què pots fer?”, “Mubarak solució abans de canviar la constitució”, “1, 2...els ministres on son?”. Els manifestants portaven pancartes felicitant Mubarak per la seva recuperació i demanant la seva intervenció en la solució del seu problema, assegurant que continuaran amb la seva mobilització fins que s'assoleixin les seves demandes.


A diferència d'altres mobilitzacions laborals, la mobilització del personal d'Informació del Consell de Ministres va comptar amb una forta presència femenina, les quals van estirar-se a les voreres enfront del Parlament, acompanyades vàries d'elles pels seus fills, destacant la presència de molts nadons.


Va senyalar una de les manifestants que “Què podem fer? A casa no hi ha diners, i no els podem deixar sols a casa, així com tampoc podem continuar amb la situació actual”. Els manifestants van assegurar que prendran les mesures necessàries en cas de que l'Estat ignori els seus Drets. I van reclamar als diputats, ens especial els del Partit Nacional, d'intervenir tot dient...”Un, dos...els diputats del Partit Nacional on son?” observant que diversos diputats els mostraven el seu suport i es comprometien a presentar les seves demandes a la reunió informativa del Parlament per tal de discutir el seu cas.


Mohamed Abeed, un dels manifestants, va assegurar que ells van opositar pels seus llocs de treball quan el Govern va anunciar-ho a totes les províncies l'any 2002, i van signar un acord de no treballar en altres llocs i dedicar-se a aquesta a temps complet. Però des de fa 8 anys tant sols cobren 99 lliures, sense cap mena d'incentius, malgrat la seva participació en diversos projectes estatals com el de l'Educació de les noies, l'elaboració del Cens el 2006 o el recompte de persones amb discapacitat."






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada