dimarts, 23 de març del 2010

Els treballadors criden a la mobilització el proper 3 d'abril

Col·lectius de treballadors estan cridant a la mobilització el proper 3 d'abril per l'augment del salari mínim (el qual resta inmobil en les 35 lliures mensuals, poc més de 4 euros, des de 1984) i contra la política de privatització de l'Estat. Aquí està una traducció del Ban que convoca a la mobilització:

Volem passar la línia de la pobresa

Atureu la política de privatització



Sota els lemes “Volem passar la línia de la pobresa” i “Atureu la política de privatització” les forces sindicals i civils signatàries d'aquest ban organitzen una manifestació enfront del Consell de Ministres a les 11 hores del proper 3 d'abril exigint al Primer Ministre l'establiment d'un salari mínim no inferior a 1200 lliures, amb una variació anual d'acord amb les taxes d'inflació, i l'aturada de les polítiques que sota el nom de la privatització provoquen la pèrdua dels diners públics.

L'abril de 2003 es publicava la llei unificada del treball número 12, que en el seu article número 34 establia un consell nacional dels salaris, sota la direcció del Ministre de Planificació, responsable d'establir un salari mínim a nivell nacional, tenint en compte el cost de la vida, i de trobar mitjans i mesures que garanteixin un equilibri entre els sous i els preus, així com el respecte de les primes mínimes anuals, sota un mínim del 7% sobre el salari base, que es calcula sobre en base a les contribucions a la Seguretat Social.

A pesar de que aquest Consell inclou entre els seus membres els Ministres de Treball, el de Finances, el de Solidaritat Social, el d'Inversions, els presidents de l'Agència Auditora Central, l'Agència Central d'Organització i Gestió, el secretari general del Consell de la Dona així com 4 representants de la Federació General de Sindicats d'Egipte i 4 representants de les organitzacions empresarials, a dia d'avui -i a pesar d'haver estat aprovat fa 7 anys- no s'ha complert la seva funció i no ha fixat cap salari mínim d'acord amb els preus, deixant els treballadors egipcis presos de la crisis. La crisis econòmica que assetja el país a causa de les polítiques econòmiques i socials del Govern del Partit Nacional. Com l'aplicació de l'acord sobre la liberalització del mercat en el serveis “AGCS” que ha provocat l'augment del cost del transport, l'electricitat, l'aigua, l'educació, la salut, etc.

...així com la decisió de deixar flotar la lliura egípcia, la qual va perdre un 40% del seu valor l'any 2004.

Segons mostra un estudi del Centre Egipci pels Drets Econòmics i Socials, referent als drets fiscals, l'augment dels ingressos per impostos va passar del 50,801 milions del 2002 als 176,056 milions de lliures del 2009, el que suposa una taxa de creixement del 330%, suportat pel ciutadà de carrer, del qual el 60% els paga a través de 29 tipus d'impostos i taxes. En aquest moment ens trobem que els impostos sobre les empreses representen el 13,2% dels ingressos totals d'Egipte mentre que els treballadors suporten el 28% dels ingressos fiscals totals del país.

Per no parlar de les polítiques que empobreixen els treballadors, destrueixen la indústria egípcia i sacrifiquen els drets dels treballadors com a elements d'atracció del capital privat estranger, i que no prové a causa de la corrupció o el despotisme polític, i la repetida imposició d'un Estat d'Emergència o l'absència de democràcia. El que estem presenciant és la venda i el malbaratament dels diners públics sota el nom de la privatització, el qual no fa més que augmentar la desolació, a través de les pràctiques d'expulsar els treballadors i la condemna a mort de la indústria amb l'especulació dels terrenys de les empreses i fàbriques després d'accedir a préstecs dels bancs.

Els convocants demanen a tots els assalariats d'Egipte a unir-se a la manifestació per defensar el nostre Dret a una vida digna.

Les signatàries, a dia d'avui:
Comitè Preparatori dels treballadors - Sindicat Independent d'Impostos de béns arrels – Comitè dels treballadors postals - Associació de Treballadors Mahala - Centre Egipci de Drets Econòmics i Socials - Reporters sense drets - Children Foundation – Associació Mitja Lluna per la llibertat – Unió de treballadors de Suez – Grup Tadamon (Solidaritat) - Treballadors Ferroviaris - Comitè de Solidaritat amb els Treballadors – Treballadors dels automòbils de Nasr - Comitè Preparatori per als treballadors a Alexandria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada