dimecres, 5 de desembre del 2012

Breu actualització

4 morts i 346 ferits son el balanç dels enfrontaments sagnants que des de mitja tarda s'estan produint als voltants del palau presidencial del Caire. Una autèntica guerra de carrer que encara dura i que enfronta partidaris i detractors del president Mohammed Mursi. Còctels molotov i moltes pedres, però també l'ús, per part dels partidaris dels Germans Musulmans, d'armes de foc i caça, com es pot veure en el següent video. Un grup de manifestants prenia foc a un cotxe de la germandat ple d'armament per a ser utilitzat en l'atac. Les imatges del Caire recorden massa les de la batalla dels camells del 2 de febrer de 2011, quan matons a sou del règim Mubàrak atacaren la plaça Tahrir...


Els enfrontaments començaven a mitja tarda quan un grup de partidaris de Mursi atacava l'acampada dels opostitors i engegava un enfrontament sagnant que encara dura i que s'estenia per la resta del país.
A Zagazig, casa natal del president, els manifestants cremaven la seu del partit Llibertat i Justícia, dels Germans Musulmans, i encerclaven la casa de Mursi. A Ismailiya la seu dels Germans Musulmans era presa per les flames després d'una pluja de còctels molotov. El mateix escenari es repetia a Sues i a Monofeia. Centenars de manifestants també rodejaven la seu central dels Germans Musulmans al Caire, al barri de Moqatam, fins que les forces policials en forçaven la evacuació.
Lluny de cridar a la calma membres dels Germans Musulmans s'han negat a reconèixer els opositors com a tals. Un representant de Llibertat i Justícia abandonava el plató d'On Tv per aquest motiu mentre el vicepresident del partit, Essam Erian, els titllava de "esvalotadors polítics" i feia crides als seus partidaris a sortir al carrer a “assetjar els matons que acampen davant el palau presidencial”. La pàgina web de la germandat responsabilitzava un dels líders del grup 6 d'abril de ser "el líder dels esvalotadors". Algunes grabacions mostren els abusos que els islamistes estan cometent contra els manifestants que detenen. En el següent vídeo es pot observar com torturen un detingut i li diuen "pararem la batalla si dius que t'envia el Partit Nacional Democràtic (de Mubàrak):


Demà, més....

Ultima Hora:
Un nou vídeo mostra que els detractors de Mursi també han fet servir armes de foc:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada