dijous, 2 d’agost del 2012

La revolta dels pobres sacseja Nile City


El complex de luxe de Nile City ha pres avui en flames. Segons alguns dels principals mitjans del país, vora un centenar de cotxes han sigut incendiats a la zona. Almenys una persona hauria perdut la vida, tot i que hi ha informacions que apunten a que podrien ser fins a sis víctimes mortals. També s'han registrat atacs directes contra el mateix recinte, símbol del luxe i la opulència de la capital egipcia.
Els incidents haurien començat quan una dotzena de desconeguts, que alguns apunten que eren veïns del barri, haurien pres el complex de Nile city del Caire armats amb còctels molotov a primera hora de la tarda. Tot i que les informacions semblen confuses, diverses informacions apunten a una enorme conflictivitat social a la zona producte del enorme contrast entre rics i pobres als voltant del recinte. Algunes informacions apunten a que l'origen ha estat el rebuig de l'administració de Nile City a pagar la mensualitat al treballador de seguretat privada Amr al-Bunni.
Nile City, un complex que aglutina empreses multinacionals (entre les que destaca la presència de la empresa egipcia de telefonia Mobinil propietat, com la meitat del complexe, del magnat copte Naguib Sawiris) es troba a les portes d'unes de les zones més pobres i poblades de barraques més importants de la capital egipcia. Cinema, un hotel de luxe i centenars d'empresesa a les portes d'un dels barris més pobres d'el Caire. El barri de Bulaq, un dels múltiples centres de marginalitat social habituals al país, es troba als peus d'aquest complexe de luxe. Segons sembla, la tensió ha augmentat en els darrers mesos a la zona pel dolorós contrast social del luxe de Nile City i la misèria de Bulaq. A finals de juny un nen de 5 anys moria en enfrontaments quan els veïns reclamaven als gestors de Nile City una sortida d'aigua per apagar un incendi a una de les barraques. L'incident ja va provocar atacs populars a la luxosa àrea. La zona, i els seus residents, també es troba afectada per les voluntats de desnonament massiu expressades per l'administració a instàncies de les grans empreses, que volen ampliar la zona luxosa de Nile City sense compensar els històrics veïns de la zona.
mentre alguns parlen d'avalotadors a sou d'altres ja parlen que aquesta és la revolució que ve. La dels pobres que ja no es volen callar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada