dijous, 19 de juliol del 2012

Ha mort el torturador en cap


Omar Suleiman, l'influent ex-cap dels serveis secrets egipcis i transicional vice-president del rais Mubárak durant l'alçament popular de gener de 2011, ha mort avui per sorpresa. Sense que ningú ho esperés s'ha anunciat la seva mort mentre estava sometent-se a uns xequejos mèdics a Cleveland, Estats Units.
Omar Suleiman, considerada pels experts com una de les personalitats més influents del Pròxim Orient de les darreres dècades, era conegut a Egipte amb el sobrenom de "torturador en cap" pel seu despiadat paper.
Per les seves mans va passar la supervisió dels avions fantasmes de la CIA que portaven detinguts a ser interrogats, sense garanties, a les presons egípcies.
Expliquen que una vegada els Estats Units avn reclamar una prova d'ADN d'un detingut a les autoritats egícpies. Conten que Suleiman els hi va enviar u n braç.
Era l'home de la CIA al Caire i un dels més fidels aliats de Tel Aviv a Egipte. Era, en definitiva, un dels homes de la ala dura del mubarakisme. Una persona influent i que movia molts fils. Molts han vist la seva mà en moltes accions sorgides en el darrer any. Suleiman, a més, va ser l'home que va anunciar al món, a l'estil Arias Navarro, la dimissió de Hosni Mubárak.
La seva estranya mort segur que aixecarà moltes suspicàcies i obrirà la veda dels rumors en un país tan procliu com Egipte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada