dissabte, 21 de juliol de 2012

Els treballadors de Mahala continuaran la protesta

Els 25 mil treballadors del Holding egipci del lli i el cotó de Mahalla que porten 7 dies en vaga i als que s'han afegit 4 fàbriques més del sector a la zona del delta, han decidit continuar amb la seva protesta. D'aquesta manera rebutgen la proposta de la direcció de pagar-los els beneficis dels darrers sis mesos (enlloc dels 4 que fins ara els volia pagar). Els treballadors asseguren haver-se sorprès perquè la proposta no segueix l'acord verbal assolit el passat dijous a les oficines del governador i denuncien que aquesta omet la majoria de demandes de la protesta laboral. Aquests reclamen el pagament dels beneficis dels darrers 12 mesos i la reestructuració de la direcció de l'empresa, de participació estatal i que per tant passarà a ser depenent del govern que el president Mursi pugui formar en breu. Els treballadors reclamen, especialment, la destitució del director Fuad Abd el-Alim, a qui acusen de ser una peça de l'antic règim. També reclamen l'assoliment d'un salari mínim de 1500 lliures i una millor prestació de jubilació.
Les empreses que es van afegir a la protesta dels treballadors de Mahala son Nasr pel tenyit de Mahala (2000 treballadors), Empresa Tanta pel filat i el teixit (3000), l'Empresa Delta pel filat i el teixit (3500) i l'empresa de filats Ghamr (1000 treballadors més).
La ciutat de Mahala el kobra, i especialment la seva fàbrica de filats que avui està en vaga, son un epicentre simbólic del moviment obrer que va esclatar el 2006 i que va ser imprescindible per a construir la base social i política per a l'aixecament popular de gener de 2011. La vaga de desembre de 2005 i sobretot la insurrecció del 6 d'abril de 2008 van marcar un abans i un després dins el moviment obrer i les mobilitzacions socials a l'Egipte de Mubárak.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada