divendres, 9 de març del 2012

Els militars comencen a mostrar les seves cartes a les presidencials


Article publicat a El Punt-Avui:

A poques hores de començar la cursa per a les presidencials, Mansur Hassan, exministre d'Informació amb Anuar el Sadat i actual president del consell assessor creat pel poder militar, anunciava ahir la voluntat de presentar-s'hi com a candidat. Ho va fer després de sortir d'una reunió amb figures militars, cosa que va generar rumors que ell podria ser el candidat de l'exèrcit. Ell ho va negar, però el rumor va provocar moviments polítics.

Amro Mussa, fins ara un dels més ben situats per la seva popularitat com a exsecretari general de la Lliga Àrab, donava la benvinguda a la candidatura, que, si confirma el suport militar, podria erosionar les seves possibilitats. De fet, el partit nacionalista del Wafd, acusat pels revolucionaris d'acollir membres de l'antic règim, va canviar al cap de poques hores el suport a Mussa i es va decantar per Hassan.

Cal veure a qui donen el vistiplau els Germans Musulmans, que han dit que no presentarien candidat propi. Moltes veus diuen que els islamistes podrien donar suport a un candidat de consens amb els militars, que tot indica que podria ser Hassan.

El-Baradei, descartat

Amb Mohamed el-Baradei autodescartat setmanes enrere, l'exmembre dels Germans Musulmans Abu al-Fottuh mirava de seduir els seus partidaris amb promeses vinculades al moviment revolucionari i enfrontant-se verbalment amb el poder militar. Al-Fottuh aspira a agrupar l'islamisme moderat i els liberals seculars, mentre que Abu Ismail podria agrupar el vot salafista. Altres personatges de la política egípcia han expressat la voluntat de concórrer als comicis, però han de superar un tall de 30.000 suports populars o 30 de parlamentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada