dijous, 8 de març del 2012

Primer aniversari del 9 de març

Ja estem al 9 de març. Avui se celebra el primer aniversari del primer enfrontament directe entre revolucionaris i militars als carrers d'El Caire. Al menys el primer significatiu.
L'endemà de la marxa de dones un grup de matons, davant la passibilitat militar, va atacar l'acampada de la plaça Tahrir. Davant els enfrontaments, la policia militar va aprofitar l'avinentesa per dispersar per la força, i amb considerable virulència segons els testimonis presencials, desmantellar l'incomoda acampada que es mantenia a la plaça reclamant la continuitat de la revolució. Amnistia internacional, per exemple, va fer llavors aquest comunicat. Una vintena de noies van ser detingudes per la policia militar, convertint-se en víctimes de brutals agressions sexuals que després l'exèrcit maquillaria amb l'efuemístic però dramàtic nom de "testos de virginitat". "Aquestes noies no son com les seves filles i germanes, els ho asseguro" va afirmar un destacat militar a una periodista. El valent testimoni de Samira Ibrahim, denunciant la violació en tota regla que havia patit de mans dels militars, va commocionar bona part de la població. La seva denúncia, junt amb la d'una altra companya, es troba avui en dia en els tribunals en un dels més incòmodes processos contra els militars en curs. En principi el veredicte, que porta dies ajornant-se, es podria produir el proper diumenge.
Aquest incident, menys d'un mes després de la caiguda del dictador Mubarak, va ser un dels primers enfrontaments i punt important del divorci entre revolucionaris i militars des de la caiguda de Mubarak.
Curiosament avui, 8 de març, la marxa de dones ha vingut precedida per un curiòs atac, quan un grup de desconeguts en cotxes i motos han atacat els pocs acampats que queden a la plaça. Ho han fet, aparentment segons les informacions, amb armes blanques i de foc, provocant almenys 3 ferits entre els acampats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada