diumenge, 11 de març del 2012

El Tribunal Militar declara inocent el metge dels polèmics "testos de virginitat"

Com era d'esperar el cas dels Testos de virginitat engegat per la activista Samira Ibrahim ha decretat la inocència del doctor acusat. Ara fa just un any una vintena de noies activistes van ser detingudes per la policia militar i sotmeses a abusos sexuals defensats sota l'empara de l'eufemístic i dramàtic nom de "testos de virginitat". El tribunal militar competent sobre el cas ha dictaminat aquest matí que els testimonis presentats per la defensa son contradictoris. Sembla que al mur militar s'hi suma una mala defensa que no ha sabut construir un cas important que ja va sentar precedent en aconseguir seure per primer cop un responsable militar, en aquest cas un doctor, per la seva actuació sobre població civil des de l'inici de la revolució. La primera sentència, que va ser considerada llavors una victòria, llançava una ordre a aturar aquest tipus de pràctiques. El veredicte no té dret a apelació. El jutge ha negat haver rebut pressions, tot i que la defensa afirma que no s'han valorat suficientment totes les proves presentades.
Samira Ibrahim, una noia que amb la seva fermesa i valentia en trencar un tabú importantíssim al país, no ha pogut aguantar les llàgrimes en escoltar el veredicte, però ha afirmat que avui qui s'ha de sentir decebut és Egipte i que promet seguir lluitant fins assolir la veritat. De fet, juntament amb altres actvistes, han realitzat una esporàdica protesta a les portes del ministeri d'Interior.
El metge acusat, Dr Ahmed, ha fet una roda de premsa en que s'ha mostrat amenaçador i desafiant. El metge estava acusat d'indecència pública i desobediència d'ordres militars, després que els càrrecs de violació fossin retirats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada