dijous, 9 de febrer del 2012

Una vaga que triomfa abans de començar

La convocatòria de vaga per part de les forces revolucionàries ha generat un enorme expectació al país. Sigui o no sigui un èxit la vaga en si la força de la revolució es veu en la reacció agressiva que el sistema militar però també el les forces islamistes, erigides en el nou establishment parlamentari.
Els militars adverteixen traient més tancs i soldats al carrer per a rebre la convocatòria de vaga, que gràcies a lleis erigides el passat any segueix sent il·legal tot i la presumpta derogació parcial de la llei d'emergència. Els islamistes, cada cop més mutats en l'ús de les mateixes excuses que ara fa un any se sentien dir contra l'alçament del 25 de gener, han decretat la guerra total a la vaga. Ganzouri donava una amenaçadora roda de premsa. El líders religiosos coptes i islamista l'han tornat a unir, com feien en temps de Mubarak, contra les accions contra l'economia del país.
Això demostra, en definitiva, la força i valor de l'acció del proper 11 de febrer. La sols amenaça d'una vaga que dificilment triumfarà a nivell nacional, ha posat en alerta un establishment que té por a que el procés revolucionari s'aprofundeixi cada cop més. I arribi el temps de recordar que el lema que va dur la gent al carrer era "pa, llibertat i justícia social"...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada