dimecres, 22 de febrer del 2012

Ultima vista del judici a Mubarak

Tot just ha acabat la darrera vista de l'anomenat Judici del Segle a Egipte, el judici a Mubarak, i companyia (una amalgama que reuneix els seus dos fills, l'ex ministre d'Interior Habib el Adly amb 6 dels seus colaboradors i el fugitiu amb passaport espanyol Hussein Salem). El veredicte final s'ha ajornat 4 mesos, concretament al 2 de juny. Tot i que un ajornament tant llarg es fa estrany podria estar vinculada a un calendari electoral presidencialista que hauria de finalitzar abans de la data marcada.
En el mateix dia en que el raig de llum il·luminava la cara de Ramses II a Abu Simbel (situació que sols es dona dos cops a l'any) s'escoltaven les darreres paraules del faraó Mubarak i la resta d'encausats. La sessió s'ha allargat enormement pel caos organitzatiu i, específicament, per una baralla produida quan un advocat no ha volgut callar davant les repetides ordres del jutge.
Mubarak ha parlat a través del seu advocat, el kuwaiti Farid Addeeb, apel·lant a la emotivitat, reafirmant que no es volia estendre en el poder ni que tampoc el volia heredar al seu fill Gamaal. L'advocat del dictador ha atacat, això si, el parlament de qui ha afirmat que s'excedeix en les seves competències legislatives forçant el trasllat de Mubarak a l'hospital penitenciari de Tora. Els seus fills Gamaal i Alaa no han volgut declarar i han sobscrit les paraules del seu advocat.
L'ex minsitre de l'Interior Habib el Adly també ha parlat i ha estat, de fet, molt més llarg (75 min) i explosiu. Ha afirmat que membres de Hamas van entrar al país per atacar les presons i alliberar-ne els presoners i que van ser ells els que van matar els manifestants, els quals haurien estat finançats amb 50 milions de dòlars. Afirma que es va mirar d'evitar l'accés massiu a Tahrir, per la propia seguretat dels manifestants, i que si algun policia va usar la seva arma reglamentària ho va fer en defensa pròpia....



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada