dimecres, 4 de gener del 2012

Protestes per la renacionalització d'empreses

Sembla que torna la pressió obrera per la renacionalització d'empreses. Envoltallat per una nova, la enèssima, onada de mobilitzacions laborals arreu del país (que ha inclòs en els darrers dies la important lluita dels aeroports turístics del país) treballadors de les empreses de Tanta pel cotó i Ghazel Shebeen estan en aquests moments protestant enfront del Consell d'Estat. Estan reclamant que es faci efectiva la decisió judicial del passat mes de setembre que exigia el retorn de les dues empreses al sector públic de l'estat després de confirmar-se com a fraudulenta la seva venda a l'inversor saudita Abdulelah Alkegy. Segons denuncien, des que es va prendre la decisió judicial no hi ha hagut cap moviment polític i l'abandó de l'empresa s'ha accentuat. De vfet la concentració es fa perquè el govern ha presentat una apel·lació a la sentència i avui s'estudia judicialment el cas. Això confirmaria un enfrontament entre la decisió judicial i la poca voluntat política d'engegar el procés de renacionalització.
Paral·lelament, ahir treballadors de diverses empreses de Toshka que treballen per a la millora de les terres van tallar la carretera turística a Abu Simbel, a la província d'Asuán. La seva reclamació és, també, el retorn de les sis empreses al sector públic.

ACTUALITZACIÓ 05/01/2011:
El tribunal ha fallat lat de nou a favor de la renacionalització de la empresa. Ha rebutjat la apel·lació governamental, tot i que la decisió final serà escoltada el proper 15 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada