dimarts, 27 de desembre del 2011

Històrica decisió judicial contra els abusos sexuals dels militars


El Tribunal Administratiu ha decidit admetre a tràmit la demanda de la jove Samira Ibrahim contra els militars. El tribunal ha donat validesa al testimoni de la jove, qui va participar el passat 9 de març en una manifestació que seria reprimida per la policia militar. Aquesta abusaria sexualment d'una vintena de noies manifestants amb l'episodi conegut amb l'eufemisme, emprat pels militars, de "testos de virginitat". Samira Ibrahim va presentar-se valenta i, combatent tots els estigmes, va fer públic el seu cas. Avui un tribunal en dóna validesa, obre un cas històric contra el poder militar i senta precedent per evitar futurs abusos contra els i les manifestants.
Enfront dels jutjats s'hi concentraven centenars d'activistes, alguns d'ells reconeguts com Ahmed Harara o la presidencialista Bothaina Kamel, que han marxat en manifestació cap al Tahrir per celebrar la històrica decisió judicial.
Una decisió que surt pocs dies després que es fes públic l'alliberament de 28 encausats pels fets de Maspero que es trobaven en presó preventiva. Entre ells es troba el destacat activista Alaa Abd el Fattah, símbol de la lluita contra els judicis militars en convertir-se en el primer activista a e negar-se a reconèixer la legitimitat d'aquests tribunals sobre la població civil. Els fets de Maspero es remonten al passat 9 d'octubre quan una vintena de joves van morir a la fi d'una manifestació pels drets dels coptes. Tot i que la majoria de proves mostren la culpabilitat militar aquests acusen un grup d'activistes d'estar darrera dels fets. A Alaa, per exemple, l'acusen de robar armes i destrossar material propietat de l'exèrcit.
I la cosa va de judicis ja que demà es preveu que es reprengui una nova sessió del judici a Hosny Mubarak i altres líders de l'antic règim, aquest cop sense presència televisiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada