dimecres, 21 de setembre del 2011

Treballadors del transport públic cairota denuncien la corrupció de la direcció

Mentre continuen les protestes laborals generalitzades arreu del país, els treballadors dels transport públic del Caire han entrat en vaga generalitzada. Segons les fonts, ja es parla d'entre 10 i 20 garatges aturats sobre els 22 totals. Alguns ja portaven uns 4 dies aturats. La vaga va estar a punt de ser descnvocada després que s'arribés a un acord de mínims en que l'Autoritat es comprometia a un augment del 200% en els incentius, però la mateixa nit el president de l'Autoritat del Transport Públic va cualificar els conductors de Baltageya ("matons"), el que ha provocat la indignació total entre els treballadors que han decidit seguir endavant amb la vaga. A més, un grup de treballadors ha denunciat que, mentre la direcció és nega a escoltar les demandes d'augment salarial fetes pels treballadors, aquesta ha lliurat un milió de lliures egipcies al departament de policia encarregat del sector. Els treballadors asseguren que aquests diners formen part del suborn i la corrupció instaurades al país i que els suborns busquen assegurar la repressió policial contra les mobilitzacions laborals al transport públic. Les demandes salarials reclamen assolir, entre fixos i incentius, una xifra propera a les 1200 lliures mensuals (uns 147€), el que és condierat per molts analistes com el salari mínim interprofessional. desitjable. Aquest és un sector força combatiu i que va tenir el seu pes específic en els darrers anys i especialment significatiu en formar un sindicat lliure durant els dies de l'aixecament popular contra Mubarak del passat mes de febrer.
Paralelament avui s'ha produit una decisió històrica. El Consell d'Estat ha decidit revocar la privatització de 3 empreses durant l'època Mubarak. El tribunal ha dictaminat que es van produir irregularitats en la privatització de la companyia tèxtil Shebin El-Kom, de la companyia Tanta pel lli i l'empresa de calderes de vapor i ha dictaminat el seu retorn al sector públic. Les empreses, segons el dictamen, havien estat privatitzades fraudulentament, venudes per sota del seu preu real a inversors estrangers amb vinculacions ministerials que des de llavors no han parat de desmuntar i revendre els actius de l'empresa, segons van denunciar els treballadors. La notícia ha arribat entre les mostres de plena satisfacció dels treballadors que esperaven la notícia a les portes del tribunal. Una sentència que pot sentar precedent en el nou Egipte...

ACTUALITZACIÓ:
Un alt càrrec militar acaba d'anunciar que la situació d'Estat d'Emergència, vigent al país des de l'arribada al poder de Hosny Mubarak fa més de 30 anys, no serà revocada al país abans del juny del 2012. El coronel Adel al-Mursi, president de la Justícia Militar, ho ha declarat públicament a la premsa tot fent servir l'aritmètica jurídica per tal de justificar la decisió.
Ahir parlavem de la dimissió del Secretari general del Consell Suprem d'Antiguitats, Mohamed Abd el Fattah. Avui el Consell de Ministres ha decidit no acceptar aquesta dimissió i ha convocat una reunió per tractar el seu cas. El dimissionari havia ofert el seu càrrec en trobar-se incapacitat a respondre les demandes dels arqueòlegs i membres del ministeri.
Per cert que el Mariscal Tantawy, màxim responsable del Consell Superior de les Forces Armades, i per tant màxima figura del país, declararà el proper dissabte en el judici a Mubarak i el seu ministre de l'Interior Habib el Adly. Mentrestant, centenars de ciutadans han tornat a tallar la carretera que uneix Suez i Ismailiya clamant venjança contra la policia per la mort d'un veí. Segons asseguren les forces de seguretat el van asessinar, mentre que la policia nega que es produís cap negligència i asseguren que l'home va tenir un accident quan provava de segrestar una nena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada