dissabte, 20 d’agost del 2011

Reaccions diplomàtiques del conflicte amb Israel (ACTUALITZAT)

Milers d'egipcis s'han concentrat enfront de la embaixada israeliana al Caire demanant la retirada del cos diplomàtic i de la bandera de l'entitat sionista. Pressionats pels aconteixements el govern egipci va fer públic que retirava el seu ambaixador a Tel Aviv mentre reclamava una investigació que esclarís la situació. També instava l'exèrcit a respondre qualsevol atac contra les seves forces. La notícia, que evidentment ha provocat un fort estupor a un Israel que considera imprescindible la seva estabilitat amb Egipte, sembla que no ha acabat de ser confirmada i es rumorejava que podria haver estat filtrada abans d'hora.




Actualització. 20/08/2011 a les 16:19- Un cop sembla confirmada l'amenaça egípcia del retorn del seu embaixador a Tel Aviv, Israel ha fet públiques les seves disculpes per l'incident i assegura que ho investigarà. Un moviment polític que pretén calmar la tensa situació viscuda en les darreres hores i que caldrà veure quina resposta troba en el nou Egipte. De moment les reaccions no han parat de succeïr-se. Creixen les veus, tant al Caire com a Tel Aviv, que apunten a que tot ha estat una estratègia de l'executiu sionista per desviar l'atenció mediàtica internacional dels indignats israelians. Per la seva banda, el grup de joves del 6 d'abril, un dels principals grups d'oposició a Mubarak, ha reclamat l'expulsió del embaixadors americà i israelià d'Egipte mentre formacions tan dispars com els Germans Musulmans o l'esglèsia copta han demanat la revisió dels acords de pau de Camp David.

Nova Actualització. 20/08/2011 a les 17:33 hores.
Segons informacions de darrera hora, Egipte, en una nova volta de fulla en el conflicte diplomàtic en que s'ha vist sotmès el Pròxim orient en els darrers dies, acaba de fer públic un nou comunicat en que es fa enerera en la decisió de retirar el seu embaixador de Tel Aviv. La decisió segurament està vinculada als darrers moviments diplomàtics de l'entitat sionista, qui va demanar perdó per la mort dels almenys 5 soldats egipcis. En un mar de comunicats i contra-comunicats en les darreres 12 hores emesos pel Consell de Ministres Egipci i que han posat en estat d'alerta la regió i el món sencer, el govern egipci ha retirat i tornat a posar el seu cos diplomàtic a Israel en diverses ocasions en un moviment polític completament dubitatiu segurament marcat per la indefinició d'un país que camina entra la contra-revolució, liderada pels interessos saudites i americans, i el poder popular, defensora de l'enduriment de relacions amb la veïna Israel.
Veurem que segueix succeint en aquest espiral esquizofrènic d'aconteixements...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada