dimecres, 3 d’agost del 2011

Moment històric

Aquest és el moment històric i retransmés en directe per les televisions egipcies en que l'exdictador del país Mohamed Hosni Mubarak entrava als jutjats per comparèixer davant la justícia pel cas dels asassinats de manifestants. Acompanyat dels seus fills Gamaal i Alaa i de l'exministre de l'interior Habib el Adly, a les portes de la escola militar que fins fa res portava el seu nom i on es fa el judici s'ha produit incidents entre partidaris i detractors de l'home que ha governat el país durant 3 llargues dècades.





El judici es pot seguir per diversos canals de televisió, entre ells el canal Aljazeera que també es pot seguir per Livestream al seu web, en anglés. Per veure-ho en versió original, aquí està el lloc web d'ON TV.

ACTUALITZACIÓ 12.44 H.
El judici sembla un autèntic circ. La defensa és professional, com era d'esperar, dintre del caos habitual del model judicial egipci. L'acusació, però, és caòtica i en alguns casos fins i tot poc professional. Un advocat de l'acusació, per posar un exemple, ha demanat que s'analitzi l'ADN de l'ex-dictador ja que Mubarak podria estar mort des de fa 4 anys. Els advocats son els millors que han pogut afrontar els familiars dels màrtirs, la majoria dels quals no tenen gaire poder adquisitiu, a més d'alguns advocats voluntaris que s'han ofert a portar el cas.
Un apunt que ha despertat força comentaris és el que ha fet l'advocat defensor Farid El-Deeb quan ha assegurat que el mariscal Tantawy (qui avui governa el país liderant el Consell Superior de les Forces Armades) estaba al càrrec del control dels carrers el dia 28 de juny, que és quan més manifestants van morir.
Recordar, de fet, que no només es jutja a Mubarak en aquest judici. També ho fan els seus dos fills, Gamaal i Alaa, així com lantic ministre de l'Interior, Habib el Adly, a més de 6 dels seus ajudants així algun destacat home de negocis que és jutjat en absentia.
Aquesta situació sembla començar a decebre part dels activistes a la xarxa. El judici, però, es preveu llarg i complexe....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada