dijous, 4 d’agost del 2011

Es disol la estatal Federació Sindical Egipcia

El govern d'Essam Sharaf ha donat ordres de disoldre, finalment, la governamental Federació Egípcia de Sindicats, una de les principals reclamacions del moviment obrer egipci en el camí cap a la plena llibertat sindical i la defensa de la classe treballadora egipcia. El govern ha acceptat que l'actual composició de la direcció era fruit del frau electoral del 2006, com de fet ja s'havia anunciat anteriorment. S'ha encomanat una direcció provisional de la federació, però es desconeix a hores d'ara si a la llarga es mantindrà l'actual estructura o si es disoldrà generant un nou cos sindical a Egipte, com molts treballadors demanen.
La Federació era una peça clau del control del règim sobre les reclamacions laborals dels treballadors i el seu control era total. La força treballadora del país va centrar part de la seva lluita en la dissolució d'aquest cos pràcticament des de l'inici de la revolta, el 25 de gener, fins i tot registrant-se atacs de matons a sou contra les manifestacions que es feien enfront de la Federació.
Paralelament, avui ha mort un dels ferits greus dels enfrontaments a Abasseya de fa una setmana. El noi, un jove de 23 anys natural d'Asuàn, ha mort d'una hemorragia fruit de l'atac dels matons contractats per l'exèrcit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada