dissabte, 30 d’abril del 2011

Egipte es prepara per a un primer de maig històric


Egipte es prepara per afrontar un primer de maig diferent al que ha viscut en tota la seva història. Probablement per primer cop els treballadors podran portar les seves reclamacions al carrer i, en el cas del Caire, ho faran a la simbólica plaça Tahrir.
El treballadors tenen pensat fer una marxa multitudinària al centre de la capital per tal de formar, en un nou pols revolucionari amb les forces militars, l'històrica federació de sindicats lliures, la primera federació d'aquestes característiques des dels anys 50. A més d'aquest fenòmen històric, el primer de maig servirà per tornar a fer visibles les reclamacions laborals de la revolució. Entre aquestes es troben la fi de la prohibició del dret a vaga, obrir la llibertat sindical, l'aplicació de les resolucions judicials per a dissoldre la actual federació sindical estatal, el judici als patrons i líders sindicals oficials corruptes així com tot un seguit de demandes laborals específiques que es resumeixen sota el lema revolucionària de "dignitat, llibertat i justícia social". Tot això sense tenir en compte el paper que pot jugar en el procés de transició el recentment constituit Partit Democràtic dels Treballadors, constituit pels principals líders del sindicalisme lliure al país i que pretén ser la principal eina de força de la classe treballadora.
Seguint la tònica de l'antic Règim, el govern militar ha donat suport a una festa del dia del treball a càrrec de la federació sindical estatal (EFTU en l'acrònim anglès). Es rumorejava que aquesta no es faria després de l'anunci d'empresonament preventiu per al seu líder Hussein Megawer, acusat d'estar rera la organització de l'atac dels matons del règim, el 2 de febrer, a la plaça Tahrir.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada