diumenge, 6 de febrer del 2011

Rectificació: Wael Ghonim hauria estat alliberat

Segons informa Al Shorouq, avui les 4 de la tarda, ha estat alliberat el blogger Waell Ghonim, el qual havia sigut abduit des de l'inici de les mobilitzacions. Se sospitava que el Règim el creia la ment darrera del col·lectiu Tots som Khaled Saïd, en memòria del màrtir de la tortura policial, un dels principals (per no dir el principal) espais d'internet que va engegar l'actual revolta popular contra el Règim.

Actualització: Segons sembla la informació sobre la suposada alliberació de Ghonim, dins d'un pàquet d'alliberaments anunciat per Omar Soleiman ahir per tal de facilitar l'inici de les converses amb la oposició i especialment amb els manifestants de Tahrir, seria falsa. A dia d'avui se segueix desconeixent on es troba Wael Ghonim, desaparegut hores abans del divendres 28, el dia de la rabia a Egipte. Alguns activistes asseguren que es podria trobar al tristament famós centre de detenció de Madinat Masr...

Rectificació. 07/02/2011. 19.05 hores: sembla ser que jo havia entés malament la notícia publicada per Al Shorouq. Puc confirmar per bones fonts que Wael Ghonim ha estat alliberat aquesta tarda. Ha passat per casa seva a deixar les coses i, directament, s'ha dirigit a la plaça Tahrir. Aqui un video grbat per On TV davant de casa seva on assegura que no és cap heroi, que tot el contrari i dona el seu condol a les famílies dels màrtirs de la revolta, denunciant que son víctimes per haber participat en mobilitzacions pacífiques.




I aquí una entrevista que va concedir a la cadena Dream:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada