divendres, 11 de febrer del 2011

El Faraó ha fugit


12/02/2011
0:44 hora del Caire
Actualitzo tard per raons que ja sabeu...
El Faraó ha volat i ha marxat amb ell l'home de la CIA, el torturador número 1 d'un Règim que, almenys simbòlicament, ja és història. Lexèrcit assegura que no vol mantenir-se al poder. Veurem com ho fa.
La notícia ha explotat amb enorme alegria a tots els carrers d'Egipte. Claxons, banderes, crits d'alegria han desbordat arreu del país. El Tahrir s'ha omplert una vegada més, aquest cop per celebrar la caiguda del Règim.
El poble egipci ha donat un missatge al món sencer. A la història. Des del cor del tan demonitzat món àrab.
La revolució, però, no ha acabat. A Tahrir, els que porten dies dormint allà, és a dir, el cor de la revolució, assegura que no marxaran fins que estiguin segurs que les seves promeses seran acomplertes. L'èxercit, per això, ha de cedir el poder a un govern civil així com s'ha de posar un final efectiu a la llei d'emergència, entre altres demandes. Esperem que els americans aprenguin la part que els toca...
I evidentment cal que quedi a la memòria de tots que aquesta ha estat una revolució que, malgrat la seva massificació, ha estat eminentment pacífica, en la que quan hem vist enfrontaments aquests van ser provocats i ocasionats per la brutal violència policial. i la irracionalitat política del ministeri d'Interior, el qual cal jutjar degudament per tots els excesos de 30 anys. Violència que ha sembrat la no gens menyspreable xifra de 300 màrtirs en aquesta revolució. 300 màrtirs que han de ser debudament homenatjats. Començant per Khaled Saïd, víctima de la tortura i de la llei d'emergència, la maleïda llei d'emergència, a Alexandria. Ell va ser l'espurna, l'Abouzizi egipci.
Al·lah ier7am kul el shohada2 elthawra elmasriya!
ta7ia Masr! Ta7ia elthawra!

A la foto: la històrica portada d'Al Ahram titula: "El poble ha tombat el Règim"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada