dissabte, 12 de febrer del 2011

Després de la ressaca.....encara hi ha molta feina per fer

12/02/2011
12.25 hora del Caire
Avui ens hem llevat en un país més lliure. En un món més lliure. Un tirà ha estat tombat per la ferma decisió de la voluntat popular.
Egipte s'ha llevat amb ressaca després d'una llarga nit de festeig que, de fet, sembla que encara no ha acabat a molts llocs. A la plaça, de fet, no para d'escoltar-se ara per ara aquesta cançó.
Com ha estat una tònica fins ara, els egipcis revolucionaris ens donen una nova lliçó. Centenars de membres de les brigades populars de neteja del Tahrir estan recollint la brossa generada, amb l'ajuda dels escombriaires de l'empresa subcontractada per l'Ajuntament cairota. S'estan repartint escombres i bosses per a fer la feina el més ràpid possible. Pel que sembla, aquesta imatge també s'ha produit a altres llocs del país. A la plaça, de mentres, es fan crides des de la ràdio a centrar-se una mica, a intentar que la eufòria per la victória d'ahir no faci perdre l'horitzó de la lluita empresa. Es recorda que encara cap membre de l'exèrcit, qui formalment sustenta el poder ara per ara, s'ha dirigit als grups d'oposició ni als revoltats de Tahrir. Queden encara moltes coses per resoldre. El futur de la constitució, les dues cambres del parlament, les eleccions presidencials o la llei d'emergència son probablement les més destacades. Tot i que sembla clar que la majoria dels revoltats no pensa aixecar el campament a la plaça es poden veure alguns debats sobre la necessitat de mantenir la lluita de la mateixa forma. La majoria dels que demanen l'aixecament del campament son, però, gent que no hi ha estat dormint. "No teniu el que volieu? Ara què falta?" pregunta un home... "Garanties" respon un revolucionari cairota. Així que sembla que el campament es mantindrà fins que les demandes de la revolució siguin escoltades. Caldrà veure com es traduirà això a nivell pràctic. No se sap encara si s'obrirà la plaça al tràfic tot i que mantenir-la tancada podria acabar generant enfrontaments innecesaris amb alguns ciutadans.

12.56 hora del Caire
Com a mostra de que això no s'ha acabat ens arriben informacions de mobilitzacions al cinturó obrer cairota. La majoria provenen del blogger Hossam el Hamalawy. 5000 treballadors de la companyia de sucre de Hawamdiya acaben de declarar-se fa una estona en vaga. També han parat les maquines treballadors del ferro a Helwan. Els treballadors del transport públic sembla que també estan fent manifestacions al Caire.
Seguirem d'a prop aquests i altres moviments en una nova pàgina d'aquest nou país, una mica molt més lliure.

1 comentari:

  1. I a les demandes polítiques, cal afegir les demandes econòmiques de la classe treballadora. Les vagues dels últims dies no es resoldran només perquè Mubarak ha caigut. Cal un sou mínim digne, drets sindicals, netejar tota la societat egípcia de la dictadura.
    S'ha guanyat una victòria magnífica, i que ningú intenti dir que això no ha estat una revolució. Però encara no s'ha acabat, i hi ha molt per què lluitar. Crec que una gran part de la classe treballadora egípcia ho té clar, encara que molts Tuiteros decideixin passar a altre trend.

    ResponElimina