dissabte, 1 de gener del 2011

El renaixement de l'activisme árab


EL cap d'any ha deparat un lamentable atac bomba a Alexandria contra una Esglèsia. Aquest lamentable incident, segurament, despertarà noves riuades de tinta sobre els salafistes, els integristes, binladen i companyia. Egipte pot ser que torni a ser notícia a l'Estat Espanyol. I un altre cop per donar una imatge molt determinada del que allà hi succeeix. Real, sí, però sesgada també. Els arbres, com sol passar, no deixen veure el bosc.
Enlloc de veure el món árab com un reducte d'integristes islámics cal pensar i parlar de les revoltes populars que allá s'hi succeeixen com a conseqüència directa de les polítiques liberals del BM i el FMI. Una història realment global, probablement molt més que el terrorisme islámic: la desesperació per la eterna búsqueda de treball (un agònic crit estès per tot el món árab) és quelcom realment comú des del soc de Casablanca fins als carrers destrossats de Bagdad. I que a llocs com Tunisia está portant a una immolació tant o més angoixant que la dels terroristes d'Al Qaeda tan promocionats pels nostres mitjans de comunicació.
En aquest sentit, el de l'afloriment o renaixement de l'activisme árab, parla aquest interesantíssim article publicat per Lamis Andoni a Al Jazeera. Llegiu-lo aquí (en anglés).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada