dimecres, 5 de gener del 2011

Comunicat davant la detenció de 8 activistes


El passat 3 de gener van ser detinguts 8 activistes de l'esquerra egípcia, musulmans, que es manifestaven en solidaritat amb la comunitat copta i en denúncia de l'atemptat del passat cap d'any a Alexandria. Avui se celebrava un judici ràpid, que ha estat aplaçat a demà, contra aquests detinguts, als quals se'ls imputen una llarga llista de càrrecs. A saber: reunió, crits, menyspreu a la Constitució i la Llei, destrucció de bésn públics, atac a 15 antiavalots i policies de rang així com 4 oficials, destrucció de 11 camions policials i 9 vehicles privats, 2 microbusos 2 pickups de la policia així com la destrucció del paviment de la calçada. Avui ja hi ha hagut manifestacions de suport als encausats i s'ha fet una crida a la solidaritat i s'ha instat a enviar cartes de denúncia al president Hosni Mubarak i al fiscal general d'Egipte, Abdel Meguid.

Us deixo amb una traducció del comunicat del Moviment "Joves per la Igualtat i la Llibertat":
"En una greu escalada, els Fiscals de l'Estat jutgen 8 activistes segrestats per les forces policials quan es van manifestar el passat 3 de gener davant l'Esglèsia de la Mare de Déu, fabricant-se càrrecs en contra seva per convertir-los en bocs expiatoris de les protestes de cristians dels darrers dies, consagrant l'evidència del racisme i el suport del sectarisme. Malgar els joves cristians, ha escollit un grup de joves musulmans, demostrant la ineficàcia de la Seguretat en dissuadir els joves irats, els quals expressen la seva ira més en contra del Règim que no pas en contra del que va succeïr.
I confirma la manca de voluntat del Govern de que hi hagi cap interacció unitària entre cristians i musulmans sobre els seus drets usurpats d'un Règim el qual tant sols enfonsa els seus pensaments en la rígidesa dels seus membres i el constrenyiment de les seves artèries. D'aquesta manera no troba cap solució a cap problema excepte el de la repressió, les detencions o els judicis urgents com a loliçó per a qui es vulgui solidaritzar amb els coptes. D'aquesta manera els vol deixar com a víctimes de l'Estat i les negociacions per obtenir una part dels seus drets a través dels tripijocs del Règim, obligant-los a acceptar les molles i convertir-los, així, en símbols del Sistema.
(...)

El text segueix amb dos paràgrafs més. En ells s'acusa el Govern de voler instaurar la successió hereditària (Gamaal) per la força i assegura "Declarem la nostra determinació d'avançar en el nostre camí cap al suport a la unitat nacional i seguir lluitant junts, musulmans i cristians, per tal d'obtenir els drets dels coptes i restaurar la capacitat dels carrers d'Egipte d'actuar, obligant el Règim a respondre a les demandes de la pressió popular".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada