diumenge, 5 de desembre del 2010

Una segona volta per confirmar el frau

Egipte vota avui en la segona volta d'unes eleccions que tan sols han confirmat el control ferri i total del Règim. Els dos principals grups d'oposició han anunciat que no participaran en aquesta contesa. Els Germans Musulmans ho han dit fermament després que el debat ja existís dins el grup per tal de no presentar-se, ni tan sols en una primera ronda que ja es preveia corrupta de bon principi. Els neoliberals del Nou Wafd de Siwad Badawy tampoc participaran avui en les eleccions tot i la incertesa que va envoltar aquesta decisió en les darreres hores. Dels 8 candidats que havien de participar avui en la segona ronda 3 havien anunciat estar en contra de la decisió del partit i es tenien dubtes de si acatarien l'ordre de no participar. Altres partits d'oposició, com el Tagammo, han tingut fortes discusions internes sobre la idoneïtat de participar o no.
En la primera volta l'oficialista NDP va revalidar 209 dels 221 seients en què concurria. La segona ronda se celebra per determinar 114 seients en que els candidats no van assolir el 50% de vots reclamats per assegurar-se l'escó. Tot dins un clima tens i violent, denunciat fermament per les organitzacions de Drets Humans i oposició i més tímidament per la Casa Blanca.
Ja han començat a sortir els rumors de petites remodelacions dins del gabinet de govern. Es rumoreja que Mubarak podria canviar els ministeris de Cultura, Educació superior, el Desenvolupament Econòmic, Desenvolupament Administratiu, Salut, Electricitat, Treball i Justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada