diumenge, 12 de desembre del 2010

La oposició surt al carrer per denunciar el frau electoral

Avui, malgrat el mal temps que colpeja aquests dies Egipte i que ha arribat a portar pedra a Alexandria i decretar estats d'alarma al Sinaí, s'ha celebrat una gran manifestació per denunciar les tupinades del passat procés electoral. Membres dels Germans Musulmans, del Wafd, nasseristes del Karama i altres, així com del col·lectiu Kefaya, han participat en una concentració que ha reunit uns pocs centenars de ciutadans rodejats per les forces de Seguretat del Règim. La concentració es feia mentre es constituïa el nou Parlament de majoria aclaparadora del governamental NDP (420 de 508 seients), en una cerimònia en que Hosni Mubarak a reconegut "alguns excessos" en el procés. De totes formes ha deixat clar que els candidats d'oposició i els seus partidaris son els responsables "de comportaments negatius inacceptables". Va demanar a la oposició que tragués les conc¡lusions pertinents dels resultats així com va assegurar que "com a President del partit del Govern estic feliç dels bons resultats que hem aconseguit, com a president dels egipcis hagués estat millor si els resultats de l'oposició haguéssin estat bons". Mohamed el Baradei, qui va fer una crida a la unitat de la oposició i a la no legitimació de l'actual règim, també va assegurar que el Sistema actual no durarà massa i que el canvi és imminent.
Us deixo amb el vídeo d'aquesta mobilització, en la que, per cert, s'ha rumorejat sobre la possibilitat de que els grups d'oposició formin, fins i tot, un Parlament alternatiu paral·lel.



Ara, després del procés electoral, les protestes laborals tornen a destacar. En els darrers dies s'ha parlat de vagues en el sector de transportistes i avui es parla de vaga de treballadors de Mill al sud del Caire, mentre els conductors de busos de Dakhleya entren en el seu tercer dia de vaga consecutiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada