diumenge, 14 de novembre del 2010

La policia torna a matar a Alexandria

La funesta comissaria alexandrina de Sidi Gaber, que fa uns mesos va ser a l'ull de l'huracà per la mort del jove Khaled Saïd, torna a ser notícia. Segons informen diversos activistes el jove Ahmed Shaaban, de 19 anys d'edat, hauria sigut torturat fins la mort en el mateix departament policial de Sidi Gaber. La policia va negar, segons afirmen amics i familiars de la víctima, saber on era el jove, que va ser torturat continuadament durant 3 dies i després trobat mort al canal de Mahmoudeya, un afluent del Nil.
L'accident es produeix pocs dies després de que un jove conductor del Caire, també de 19 anys, fos mort per una emboscada policial. Segons recullen alguns mitjans, el seu enterrament es va convertir en un crit contra la policia. Una policia que ja no amaga la seva vinculació amb el Règim. A la comisaria de policia del barri alexandrí d'Ibrahemiya, hi han penjat una pancarta de suport al Partit Democràtic Nacional de Hosni Mubarak de cara a les imminents eleccions legislatives. Autèntica divisió de poders, sí senyor. Ja ho deia Guerra: Montesquieu ha muerto....

Els testimonis del vídeo següent son força esgarrifosos i demostren la impotència davant els continus i repetits abusos policials comesos a Alexandria i tot Egipte. Segons asseguren, el jove s'hauria encarat amb un policia quan era de camí a un casament. La policia l'hauria dut a la infame estació de Sidi Gaber on hauria estat torturat, com és rutina en les dependències policials del Règim Mubarak, durant 3 llargs dies. La policia va negar durant aquests dies que el jove fos allà (en el video un jove assegura que de dins la comissaria se sentien nombrosos crits suplicant clemència als policies) fins que van rebre una trucada anònima assegurant que el jove havia estat trobat al canal amb indicis de suicidi, posició que la família es nega a donar per bona.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada