dimarts, 12 d’octubre de 2010

El Ministeri d'Interior controla Facebook

Tot i que és un text de fa dies, trobo que si més no és interessant....Una traducció ràpida d'un text de Global Voices Advocacy a través del Bloc egipci pels Drets Humans

"L'1 de juliol de 2010, el Ministeri egipci de l'Interior (MOI) va informar de l'establiment d'un departament especial per vigilar les activitats i el contingutde Facebook a Egipte, d'acord amb la decisió administrativa 765.

Basat en el diari kuwaitià Aljarida, aquest nou departament de MOI treballa d'acord a tres torns / 8 hores cada un. Cada torn es compon de 15 persones: dos oficials de policia, 10 secretaris de la policia i tres enginyers. La principal tasca d'aquest grup és vigilar el contingut de Facebook així com els grups, pàgines i xat i publicar informes en la línia de la lluita contra la crítica a l'actual president egipci, Hosni Mubarak, o el seu fill Gamal.

Una font anònima de seguretat esmenta a Aljarida que les Autoritats egípcies utilitzen l'estament per censurar a Facebook entre altres llocs, però el MOI presta especial atenció a Facebook a partir del 2008, després de la primera convocatòria de vaga del 6 d'abril que va ser organitzada a través de la xarxa social.

La font anònima al diari esmenta que hi ha grups de joves egipcis pagats per les joventuts del Partit Nacional Democràtic (PND) en defensa del Pla Nacional de Desenvolupament i el govern. Segons la mateixa font que ja ha creat 166 grups al Facebook en suport del fill de Mubarak, president Gamal i 38 altres grups que donen suport al seu pare, el ciutadà Hosni Mubarak.

El febrer de 2010, la companyia egípcia de publicitat digital Connect Ads va anunciar ser el representant oficial de Facebook per a l'Orient Mitjà i Àfrica del Nord. Em pregunto quina és la relació actual entre el departament del Ministeri i Connect Ads, perquè en algun punt de la MOI haurà de recollir informació personal sobre els usuaris de Facebook a Egipte.

No serà estrany que un usuari de Facebook s'enfronti a un judici o sigui arrestat sobre la base de la seva activitat en línia a Egipte, així com que tingui lloc un judici en contra d'activistes egipcis enfrontant diversos càrrecs, com ara l'abús del World Wide Web.

El nombre d'usuaris de Facebook a Egipte, va saltar a 3,8 milions, segons un recent informe d'E-Marketing. En conseqüència, hi ha equip de 45 membres a Egipte, qui esta monitoritzant les activitats d'aquests 3.800.000, així com el seguiment del correu electrònic."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada