dijous, 23 de setembre del 2010

Egipte crida contra la successió hereditària

Centenars d'egipcis van desafiar ahir les mesures de seguretat i la llei d'emergècia i van sortir als carrers del Caire i Alexandria. El motiu, denunciar la més que probable successió hereditària del Règim Mubarak. Per això van fer crides en contra de la successió i van cremar imatges del clan Mubarak. La més que proable successió hereditària del poder, al més pur estil Assad a Síria, ha indignat gran part del poble egípci, el qual denuncia la manca de patrons democràtics en la societat.

El dia no va ser aleatori ja que se celebrava un no aniversari de la revolta del general Ahmed Orabi, que el 1881 es va revoltar contra el poder otomà després que el khedive del Caire promogués una llei qe impedia que els camperols egipcis accedissin al càrrec d'oficials de l'exèrcit.

Al Caire, com és habitual, es van registrar enfrontaments entre manifestants, uns 300, i forces de seguretat de l'Estat, també molt nombroses. Quelcom que també va passar a Alexandria, on es van reunir menys participants que a la capital. Allà la manifestació es va produir al barri popular de Moharrem Bek i, com es veu al vídeo, alguns manifestants van denunciar agressions verbals i físiques de policies vestits de paisà. La noia del vídeo denuncia que un home li va reclamar el mòbil i la va estar tocant de forma agressiva.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada